26.03.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 26.03.2023
TÄSSÄ
Jumala, kiitän sinua siunatuista kohtaamisista, ihmisistä, joiden kanssa olen saanut jakaa palan taivasta.
– – –
Rauhoitan itseni, sen verran kuin kykenen, ja jään eteesi.

SANA
Muutaman päivän kuluttua Maria kiiruhti erääseen Juudean vuoriseudulla olevaan kaupunkiin, meni Sakariaksen taloon ja tervehti Elisabetia. Kun Elisabet kuuli Marian tervehdyksen, lapsi pomppasi hänen kohdussaan. Elisabet täyttyi Pyhästä Hengestä ja huusi kovalla äänellä: ”Sinä olet naisista siunatuin, ja siunattu on myös lapsi sinun kohdussasi! Miten minulle tapahtuu tällaista, että Herrani äiti tulee luokseni? Samalla hetkellä kun tervehdyksesi tuli korviini, lapsi pomppasi ilosta sisälläni. Olet onnellinen, kun uskoit, että Herran sinulle ilmoittamat asiat tapahtuvat!” (Luuk. 1:39–45)

  • Seuraan Elisabetin ja Marian kohtaamista, heidän olemustaan, ilmeitään, kohtaamisen dynamiikkaa. Mitä mieleeni nousee heitä katsellessani, mitkä tunteeni ovat päällimmäisiä?
  • Elisabet näkee sisäisesti ja silmänräpäyksessä, mitä Marialle kuuluu. Olenko minä joskus oivaltanut intuitiivisesti, ehkä jopa ilmestyksenomaisesti, jotakin merkittävää? Mitä? Miten suhtaudun siihen nyt?
  • Maria kantaa lasta, vaikka avioliittoa Joosefin kanssa ei vielä ole solmittu. Tässä tilanteessa kaukaisempi vuoristossa asuva, vanhempi ja turvallinen sukulainen, enkelin tuttu Elisabet on mitä parhainta seuraa. Kenen luokse minä menen omien hankalien elämänkysymysteni kanssa?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Herra, sinä avaat arjen keskelle taivaan ikkunan. Salli minun kulkea siinä valossa.