25.03.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 25.03.2023
TÄSSÄ
Osaisinkohan riisuutua kaikesta itseriittoisuudestani ja tärkeilystäni (tunnistanko sellaista itsessäni)? Osaisinko kuunnella toista, tässä hetkessä Jumalaa? Hengitän syvään, sisään ja ulos, ja seuraan, mitä tapahtuu.
– – –
En tiedä, miten edessäsi ollaan, mutta haluan silti tulla seuraasi. Olen tässä.

SANA
Siitä päivästä alkaen neuvosto suunnitteli Jeesuksen tappamista. Siksi Jeesus ei enää liikkunut avoimesti Juudeassa vaan vetäytyi Efraimin kaupunkiin, joka on asumattoman seudun liepeillä. Hän pysytteli siellä oppilaineen.
Juutalaisten pääsiäinen oli tulossa, ja monet seudun asukkaista lähtivät jo etukäteen Jerusalemiin puhdistautumaan. He etsivät Jeesusta ja puhuivat temppelissä keskenään: ”Mitä luulette? Jättäisikö hän tosiaan tulematta juhlille?”
Ylipapit ja fariseukset olivat päättäneet pidättää Jeesuksen. He olivat antaneet käskyn, että jos joku tiesi Jeesuksen olinpaikan, se piti ilmoittaa heille. (Joh. 11:53–57)

  • Osa tekstin ihmisistä suhtautui vihamielisesti Jeesukseen, osa taas eli ja vietti aikaansa hänen seurassaan, osa esitti kauempaa kommentteja hänestä. Mistä joukosta löydän itseni, missä määrin kaikista kolmesta?
  • Jeesus pysyttelee oppilaidensa kanssa Efraim-nimisessä kaupungissa lähellä autiomaata. Liityn mielikuvituksessani joukkoon. Mitä Efraimissa tapahtuu? Mistä puhutaan? Mitä odotetaan?
  • Miksi minun mielestäni Jeesuksesta ei kannattaisi päästä eroon? Kerron sen hänelle.

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Auta minua oivaltamaan, mitä sinun seuraamisesi on tänään minulle.