24.03.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 24.03.2023
TÄSSÄ
Sinä katsoit kaikkea tekemääsi, ja kaikki oli hyvää (1. Moos. 1:31).
– – –
Jumala, sinun hyvyytesi kiehtoo. Sinun hyvyyttäsi minä kaipaan ja etsin. Sen suojaan haluan käpertyä.

SANA
Juutalaiset keräsivät taas kiviä kivittääkseen Jeesuksen. Silloin Jeesus sanoi: ”Olen tehnyt teidän nähtenne monta hyvää tekoa, joiden takana on minun Isäni. Mikä niistä antaa teille syyn kivittää minut?” Juutalaiset vastasivat: ”Emme me kivitä sinua minkään hyvän teon vaan jumalanpilkan takia. Korotat itsesi Jumalaksi, vaikka olet ihminen.”
Jeesus vastasi: ”Eikö teidän laissannekin sanota: ’Minä sanoin: te olette jumalia’? Jumaliksi sanotaan siis niitä, jotka ottivat vastaan Jumalan sanan. Tätä kirjoitusta ei voi ohittaa. Isäni pyhitti minut ja lähetti minut maailmaan. Syytättekö te minua pilkkaajaksi, kun sanon olevani Jumalan Poika? Jos en tee Isäni tekoja, älkää uskoko minua. Mutta minäpä teen niitä. Uskokaa siis näitä tekoja, vaikka ette minua uskoisikaan. Ne kertovat teille, että Isä on minussa ja minä Isässä.”
Juutalaiset yrittivät taas ottaa Jeesuksen kiinni, mutta hän ei jäänyt heidän käsiinsä.
Jeesus palasi Jordanin toiselle puolelle. Hän viipyi jonkin aikaa siellä, missä Johannes oli kastanut ihmisiä. Monet tulivat Jeesuksen luokse. He sanoivat: ”Johannes ei tehnyt ihmeitä todisteeksi itsestään, mutta kaikki hänen puheensa Jeesuksesta olivat totta.” Monet alkoivat uskoa siellä Jeesukseen. (Joh. 10:31–42)

  • Kuvittelen itseni tekstin tapahtumapaikalle. Mitä tapahtuu? Millainen on tunnelma? Miltä Jeesus näyttää? Ovatko Jeesuksen oppilaat mielikuvassani paikalla? Seuraanko tapahtumia sivusta vai olenko yksi toimijoista?
  • Mitä ajattelen siitä, että Jeesusta, Jumalan Poikaa, syytetään Jumalan pilkasta?
  • Mitä sellaista Raamatussa, Kirjoituksissa, on, että en voi sitä ohittaa?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Tiedän, että tekoni paljastavat, mikä ja millainen olen. Jeesus, sinä sanoit, että teet Isäsi tekoja. Miten minä voin tänään tehdä sinun tekojasi?