23.03.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 23.03.2023
TÄSSÄ
Jumala, tiedän sinusta aika vähän. Tarvitsen jotakin, mihin tarttua, jotta voisin etsiä seuraasi.
– – –
Etsin sinua sanastasi, josta luen, että sinäkin etsit minua.

SANA
Juutalaiset sanoivat Jeesukselle: ”Etkös sinä ole samarialainen, ja sinussa on vielä demonikin.” Jeesus vastasi heille: ”Ei minussa ole demonia. Minä kunnioitan Isääni, mutta te häpäisette minua. Enpä minä itselleni kunniaa etsikään, mutta on eräs toinen, joka etsii ja tuomitsee. Minä vakuutan teille: se, joka noudattaa minun sanaani, ei koskaan näe kuolemaa.”
Tähän juutalaiset sanoivat: ”No nyt on aivan selvää, että sinussa on demoni. Abraham ja profeetatkin kuolivat, mutta sinä väität, että sinun seuraajasi eivät kuole koskaan. Et kai sinä ole mahtavampi kuin isämme Abraham ja profeetat, joiden täytyi kuolla? Kuka sinä oikein kuvittelet olevasi?”
Jeesus vastasi: ”Minulle ei ole kunniaksi, jos yritän itse loistaa. Minut kirkastaa Isäni, jota te kutsutte meidän Jumalaksemme. Silti ette ole oppineet tuntemaan häntä. Minä sen sijaan tunnen hänet. Jos väittäisin, etten tunne, olisin samanlainen valehtelija kuin te. Minä tunnen hänet ja noudatan hänen sanaansa. Isämme Abraham iloitsi siitä, että saisi nähdä minun päiväni. Hän näki sen ja oli onnellinen.”
Tähän juutalaiset sanoivat: ”Väitätkö nähneesi Abrahamin, vaikka et ole vielä viittäkymmentäkään?” Jeesus sanoi: ”Minä vakuutan teille, että olin olemassa jo ennen kuin Abraham syntyi.” Silloin juutalaiset keräsivät maasta kiviä heittääkseen niillä Jeesusta, mutta Jeesus hakeutui suojaan ja lähti temppelistä. (Joh. 8:48–59)

  • Mitä Jeesus arvostelijoiden mukaan väittää itsestään, kuka hän ”kuvittelee” olevansa? Kuka hän minulle on?
  • Missä asiassa tai tekemisessä haluaisin loistaa, olla ykkönen? Miksi haluaisin?
  • Poimin tekstistä yhden sanan tai sananparren ja jään tutkimaan sitä Jumalan edessä.

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Tutkin tämänkertaisen rukous- ja mietiskelyhetkeni kulkua ja otan tästä hetkestä mukaani yhden minua puhutelleen tai minua vaivanneen seikan, ajatuksen, kysymyksen tai havainnon.

Raamatunteksti(t)