22.03.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 22.03.2023
TÄSSÄ
Jumala, tässä olen, keskeneräisenä ja hajanaisena, sinun rakastavan katseesi alla.
– – –
Puhu sinä. Avaa korvani ja ymmärrykseni ja tee minut halukkaaksi seuraamaan sinua.

SANA
Niinpä Jeesus sanoi niille juutalaisille, jotka olivat alkaneet luottaa häneen: ”Jos pidätte kiinni minun sanoistani, olette todella minun oppilaitani. Silloin opitte tuntemaan totuuden ja totuus vapauttaa teidät.” Kuulijat sanoivat: ”Me olemme Abrahamin jälkeläisiä, emmekä ole koskaan olleet kenenkään orjia. Mitä tarkoitat sanoessasi, että meistä tulee vapaita?” Jeesus vastasi: ”Minä vakuutan teille: Jokainen syntiä tekevä on synnin orja. Orja ei kuitenkaan pysy talossa ikuisesti, mutta poika pysyy. Jos Poika vapauttaa teidät, teistä tulee aidosti vapaita. Tiedän kyllä, että olette Abrahamin jälkeläisiä. Silti haluatte tappaa minut, koska ette voi sietää puheitani. Minä puhun niistä asioista, jotka olen nähnyt Isäni luona. Tehkää siis sitä, mitä olette Isältä saaneet kuulla.”
Juutalaiset sanoivat Jeesukselle: ”Meidän isämme on Abraham.” Siihen Jeesus sanoi: ”Jos kerran olette Abrahamin lapsia, tekisitte sitten Abrahamin tekoja. Sen sijaan te jahtaatte minua tappaaksenne sen, joka on kertonut teille Jumalalta kuulemansa totuuden. Ei Abraham tehnyt niin kuin te. Te toimitte samoin kuin oma isänne.”
Juutalaiset sanoivat: ”Emme me ole mitään äpäriä. Meillä on vain yksi Isä, Jumala.” Jeesus vastasi: ”Jos Jumala olisi teidän Isänne, te rakastaisitte minua. Olenhan lähtöisin Jumalasta ja hänen luotaan tullut. Enkä edes tullut oma-aloitteisesti, vaan hän lähetti minut.” (Joh. 8:31–42)

  • Jeesukseen luottaminen on prosessi, joka muuttaa meitä seuratessamme Jeesusta. Miten minä olen muuttunut, vai olenko? Mistä uskoa koskevista näkemyksistäni olen joutunut luopumaan? Mitä olen saanut tilalle?
  • Onko jokin Jeesuksen puheissa ollut minulle joskus sietämätöntä? Miten siitä selvisin? Onko nyt? Miten käsittelen sitä?
  • Miten minä olen synnin orja? Mistä haluaisin vapautua? Kerron sen Jumalalle.

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Tällaisena on jatkettava. Sinä, Jumala, tunnet minut. Ole kanssani, armahda ja ohjaa minua.