19.03.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 19.03.2023
TÄSSÄ
Kysyt, Jumala, mitä minulle tänään ihan oikeasti kuuluu. Olenko iloinen ja tyytyväinen vai surullinen ja masentunut? Millainen olo minulla juuri nyt on?
– – –
Asetan kaikki tuntemukseni, Jumala, sinun käsiisi, ja lähden kanssasi tähän rukoukseen ja tähän päivään.

SANA
Ihmiset nousivat veneisiin huomattuaan, ettei Jeesus enää ollut siellä sen enempää kuin hänen oppilaansakaan. He lähtivät etsimään Jeesusta Kapernaumista.
Etsijät löysivät Jeesuksen järven toiselta puolelta ja kysyivät: ”Rabbi, milloin sinä tänne olet tullut?” Jeesus vastasi: ”Minä sanon teille: Ette te etsineet minua siksi, että olisitte ymmärtäneet ihmeet todisteina minusta. Te etsitte minua siksi, että saitte syödä leipää mahan täydeltä. Älkää ponnistelko katoavan vaan pysyvän leivän vuoksi. Ihmisen Poika antaa teille leipää, joka vie ikuiseen elämään. Isä Jumalahan on merkinnyt hänet sinetillään.” Ihmiset kysyivät: ”Mitä meidän sitten pitäisi tehdä, että tekomme olisivat Jumalan tekoja?” Jeesus vastasi: ”Uskokaa häntä, jonka Jumala on lähettänyt. Siinä on tarpeeksi Jumalan tekoa.”
Ihmiset sanoivat: ”Minkä teon näytät meille todisteeksi siitä, että meidän pitää uskoa sinua? Mitä aiot tehdä? Isämme söivät mannaa autiomaassa, niin kuin pyhissä kirjoituksissa sanotaan: ’Hän antoi heille taivaasta leipää syötäväksi.’” Tähän Jeesus vastasi: ”Minä vakuutan teille: Ei Mooses teille antanut leipää taivaasta. Minun Isäni sen sijaan antaa teille todellista taivaan leipää. Jumalan leipä on se, joka tulee taivaasta ja antaa maailmalle elämän.”
Ihmiset sanoivat: ”Herra, anna meille aina sitä leipää!” Jeesus vastasi: ”Minä olen elämän leipä. Se, joka tulee minun luokseni, ei takuulla jää nälkäiseksi. Se, joka luottaa minuun, ei ole koskaan janoinen.” (Joh. 6:24–35)

  • Ihmiset etsivät Jeesusta innokkaasti ja olivat varmaan iloisia löytäessään hänet järven toiselta puolelta. Oliko Jeesus iloinen siitä, että ihmiset etsivät hänet käsiinsä? Miten ja mistä minä etsin Jeesusta?
  • Miksi Jeesus on minulle tärkeä? Miksi etsin häntä?
  • Mitä minun tulee tehdä, jotta tekoni olisivat Jumalan tekoja?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Auta minua tänään näkemään, mikä elämässäni on sitä leipää, joka vie ikuiseen elämään.

Raamatunteksti(t)