15.03.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 15.03.2023
TÄSSÄ
Maailma tarjoaa minulle useita, vastakkaisiakin valintavaihtoehtoja.
– – –
Ohjaa minua siihen, mikä on totta ja oikein.

SANA
Älkää luulko, että olen tullut mitätöimään lain ja profeettojen kirjoitukset. En ole tullut mitätöimään niitä vaan toteuttamaan ne. Minä vakuutan teille: Laista ei katoa pieninkään kirjain tai pilkku, ennen kuin kaikki on tapahtunut ja taivas ja maa katoavat. Joka mitätöi edes pienimmän käskyn ihmisiä opettaessaan, tulee olemaan pienin taivaiden valtakunnassa. Mutta joka toiminnassaan ja opetuksessaan ottaa huomioon pienetkin asiat, tulee olemaan suuri taivaiden valtakunnassa. (Matt. 5:17–19)

  • Miltä Jeesus näyttää sanoessaan ”Älkää luulko, että olen tullut…” Miksi Jeesus nostaa tämän esiin? Mitä on tapahtunut? Mitä on sanottu?
  • Mitä itse ajattelen Jumalan laista? Onko se ehdoton vaatimus, suuntaa antava ohje, ihanne, jota ei voi täyttää? Vai mitä se on?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

”Jos uskovissa Jumalan valituissa lapsissa asuva Pyhä Henki loisi heidät jo tämän elämän aikana kokonaan uusiksi, niin että he luontoineen ja kaikkine kykyineen olisivat täysin synnittömiä, he eivät todellakaan tarvitsisi lakia eivätkä siis kiirehtijääkään. Ilman mitään lain opetusta, kehotusta, ohjausta ja hoputusta he aivan omasta aloitteestaan, täysin vapaaehtoisesti, tekisivät kaiken, mitä he Jumalan tahdosta ovat velvollisia tekemään. Juuri sitenhän aurinko, kuu ja kaikki taivaan tähdet itsestään noudattavat ratojaan kenenkään tai minkään kehottamatta, ohjaamatta, kiirehtimättä, painostamatta, pakottamatta tai estämättä. Ne seuraavat järjestystä, jonka Jumala on niille kerran säätänyt. Entä rakkaat enkelit? Heidänkin kuuliaisuutensa on täysin vapaaehtoista. Mutta uskovaisia ei tämän elämän aikana uudisteta täydellisesti eikä läpikotaisin. Kristuksen täydellinen kuuliaisuus peittää kyllä heidän syntinsä, eikä synnistä seuraa uskoville kadotustuomiota. Sydämen uudistaa Pyhä Henki, joka annetaan ja vastaanotetaan evankeliumia saarnattaessa, ei lakia julistettaessa. (Gal. 3:2,14.)” (Luterilaisten tunnustuskirjojen Yksimielisyyden ohjeesta lyhentäen ja hieman mukaillen.)