13.03.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 13.03.2023
TÄSSÄ
Etsin tietäni ja hahmotan suhdettani sinuun. Kuulen monen sanovan: ”Kenen luokse me menisimme? Sinulla on sanat, jotka antavat ikuisen elämän.” (Joh. 6:68.)
– – –
Tulen luoksesi. Sano vain sana, niin minä paranen.

SANA
Sitten [Jeesus] jatkoi: ”Minä vakuutan teille, ettei ketään profeettaa hyväksytä omalla kotiseudullaan. Minä vakuutan: Israelissa oli paljon leskiä Elian aikana – silloin kun taivas ei antanut sadetta kolmeen ja puoleen vuoteen ja koko maahan tuli paha nälänhätä. Silti Eliaa ei lähetetty heidän luokseen vaan Sidonin Sarpatissa asuvan lesken luokse. Samoin Israelissa monet kärsivät profeetta Elisan aikana hankalasta ihosairaudesta, mutta kukaan heistä ei parantunut. Vain syyrialainen Naaman parani.”
Näitä puheita kuunnellessaan kaikki synagogassa olevat raivostuivat. He ryntäsivät Jeesuksen kimppuun ja retuuttivat hänet ulos kaupungista. Kaupunki oli rakennettu vuorelle, ja Jeesus vietiin jyrkänteelle, josta hänet aiottiin heittää alas. Hän kuitenkin kulki väkijoukon läpi ja lähti pois. (Luuk. 4:24–30)

  • Jeesuksen puheen tapahtumapaikka on Nasaretin synagoga, jossa kaupungin asukkaat kyseenalaistavat hänet ja hänen sanomansa. Mihin Jeesus puheellaan mahtoi pyrkiä?
  • Mikä loukkasi kuulijoita ja sai heidät raivoihinsa? Mikä Jeesuksessa minua loukkaa?
  • Jos olisin ollut paikalla synagogassa, miten olisin toiminut? Olisinko koittanut puuttua tilanteeseen? Vai ollut hiljaa? Mitä Jeesus olisi sanonut minulle?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Auta minua tunnistamaan omin itseni ja auta toimimaan uskollisena sille ja sinulle.