12.03.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 12.03.2023
TÄSSÄ
Sinä, Jumala olet kanssani. Sinun rauhaasi minä etsin.
– – –
On olemassa asioita, joita sinä haluat opettaa minulle. Anna minun havaita nuo asiat, niin että ne voivat muuttaa minua ja korjata elämäni suuntaa.

SANA
Vaikka Jeesus oli tehnyt ihmisille ihmeitä todisteiksi, nämä eivät uskoneet häneen. Näin tapahtui, jotta profeetta Jesajan sanat toteutuisivat:
”Herra, kuka uskoi meidän sanomamme?
Kenelle Herra näytti vahvan käsivartensa?”
Jesaja kertoo senkin, miksi ihmiset eivät voineet uskoa:
”Hän on sokaissut heidän silmänsä
ja kovettanut heidän sydämensä,
jotta he eivät näkisi silmillään
eivätkä ymmärtäisi sydämellään;
jotta he eivät palaisi luokseni
enkä minä parantaisi heitä.”
Jesaja sanoi näin, koska näki Kristuksen kirkkauden. Hän puhui Jeesuksesta.
Kaikesta huolimatta monet juutalaisten johtajista uskoivat Jeesukseen. Fariseusten pelossa he eivät kuitenkaan tunnustaneet uskoaan, ettei heitä olisi karkotettu synagogasta. Ihmisten ihailu oli heille rakkaampaa kuin Jumalan kunnia. (Joh. 12:37–43)

  • Sekä ensimmäisten uskovien että meidän maailmassamme suuri kysymys on, miksi lopulta yksi uskoo ja toinen ei. Miksi Jeesuksen oppilaat myöhemmin uskoivat ja olivat valmiit seuraamaan Jeesusta aina marttyyrikuolemaan asti? Miksi ylipapit Hannas ja Kaifas eivät, todennnäköisesti, koskaan uskoneet Jeesukseen? Miksi minä uskon Jeesukseen? Millainen on ollut tieni hänen oppilaakseen?
  • Särähtääkö jokin tekstissä korvaani? Kerron sen Jumalalle. Mitä hän sanoo?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Herra, minua ja uskoani ei ole olemassa ilman toisia ihmisiä ja heidän kannustustaan. Mikä siinä voisi olla sellaista, että se vähentäisi sinun kunniaasi?