08.03.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 08.03.2023
TÄSSÄ
Minulla on monia tarpeita, haluja ja pyrkimyksiä. Sinä tunnet ne. Ne ovat nyt tässä, edessäsi.
– – –
Jumala, sinä loit ihmisen, siis minutkin, kuvaksesi. Ja sinä olet rakkaus. Anna minun kuvanasi heijastaa sinun olemustasi, anna minun välittää sinun rakkauttasi.

SANA
Sebedeuksen poikien äiti tuli poikiensa kanssa Jeesuksen luokse ja heittäytyi maahan esittämään pyyntöä. ”Mitä haluat?” Jeesus kysyi. Äiti sanoi: ”Lupaatko, että nämä kaksi saavat valtakunnassasi istua sinun vieressäsi, toinen oikealla ja toinen vasemmalla puolellasi?” ”Ette tiedä, mitä pyydätte”, Jeesus vastasi. ”Onko teistä juomaan sitä maljaa, jonka minä juon?” ”On”, pojat vastasivat. Silloin Jeesus sanoi: ”Kyllä te sen maljan vielä juottekin, mutta minun oikealla tai vasemmalla puolellani istuminen ei ole minun luvattavissani. Ne paikat on varattu niille, joille Isäni on ne tarkoittanut.”
Kun muut kymmenen oppilasta kuulivat tästä, he suuttuivat veljeksille. Silloin Jeesus käski heidät puheilleen ja sanoi: ”Tehän tiedätte, että hallitsijat pitävät kansoja alamaisinaan ja että suurmiehet alistavat kansat valtaansa. Teidän keskuudessanne näin ei kuitenkaan saa olla. Jos joku teistä tahtoo tulla suureksi, hänen on oltava toisten palvelija. Jos joku teistä haluaa olla ensimmäinen, hänen on oltava toisten orja. Eihän Ihmisen Poikakaan tullut palveltavaksi vaan palvelemaan ja maksamaan hengellään kaikkien lunnaat.” (Matt. 20:20–28)

  • Kuuntelen itseäni: mitä minä oikeasti haluan Jeesukselta?
  • Mikä minua muovaa ja missä määrin, vanhempieni tahto, ympäristöni ja yhteisöni odotukset, oma tahtoni? Mikä mahtaa olla Jumalan suunnitelma varalleni näiden tahtojen keskellä?
  • Mitä Jeesuksen esittämä korkein elämänohje, palvelemisen ihanne, tarkoittaa minun kohdallani? Miltä se tuntuu?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Anna minun tänään palvella sinun luomaasi ja sinun luotujasi sillä paikalla ja niillä kyvyillä, jotka sinulta sain.