07.03.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 07.03.2023
TÄSSÄ
Jeesus, sinä sanoit: ”Se, mitä olen teille puhunut, antaa teille Hengen ja elämän” (Joh. 6:63).
– – –
Hengitän sisään ja ulos, rauhallisesti. Olen tässä. Kuuntelen. Tee sinä sanasi minulle elämäksi.

SANA
Sitten Jeesus puhui väkijoukolle ja oppilailleen: ”Oppineet ja fariseukset ovat ryhtyneet opettamaan Mooseksen arvovallalla. Noudattakaa siis kaikkea, mitä he teille opettavat. Älkää kuitenkaan ottako mallia heidän teoistaan, sillä he puhuvat yhtä ja tekevät toista. He kasaavat toisten harteille raskaita ja hankalia kantamuksia, mutta eivät itse tahdo koskea niihin sormellakaan. He tekevät vain sellaista, minkä avulla voivat esiintyä ihmisille. He käyttävät leveitä raamatunlausekoteloita ja panevat viittaansa isot tupsut. Juhla-aterioilla he viihtyvät parhailla paikoilla ja synagogassa eturivissä. He nauttivat siitä, että heitä tervehditään torilla ja kutsutaan herraksi.
Teitä ei kuitenkaan pidä herroitella. Teillä on vain yksi opettaja, ja te olette kaikki veljiä ja sisaria. Älkääkä kutsuko ketään isäksi maan päällä, sillä teillä on vain yksi isä, taivaallinen Isä. Teitä ei myöskään saa sanoa oppaiksi, koska teidän oma oppaanne on ainoa oikea opas, Kristus. Suurin teistä on se, joka palvelee muita. Se, joka korottaa itsensä, nöyryytetään, mutta se, joka itse nöyrtyy, korotetaan.” (Matt. 23:1–12)

  • Onko minulle opetettu jotain sellaista, joka kantaa minua edelleen? Entä kuka, ketkä tai mikä taho haluaisi määritellä minut ja ihanteeni?
  • Miten kuvaisin tasapainoiluani hyväksynnän tarpeeni ja sisäisen tyytyväisyyteni välillä?
  • Keneltä saamani kiitos tuntuu minusta kaikkein aidoimmalta?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Jumala, tiedät tarpeeni tulla nähdyksi. Tunnet rakkauden kaipuuni. Kuka ne voisi tyydyttää paremmin kuin sinä!