06.03.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 06.03.2023
TÄSSÄ
Sinä, Jumala, olet rikas antaja sekä hyville että niille, jotka minä nimeän pahoiksi. Hyvyytesi ei kitsastele eikä erottele. Olet hyvä kaikille. Minullekin.
– – –
Sinä katsot minua ja rakastat. Anna minun sulaa sinun katseesi alla, niin että voisin katsella maailmaa ja sen ihmisiä sinun laupeutesi silmillä.

SANA
”Olkaa myötätuntoisia, niin kuin Isännekin on.
Älkää tuomitko, niin teitäkään ei tuomita. Älkää julistako ketään syylliseksi, niin teitäkään ei julisteta syyllisiksi. Päästäkää vapaaksi, niin teidätkin vapautetaan. Antakaa, niin teillekin annetaan enemmän kuin tiiviiksi paineltuun mittaan mahtuu. Teille annostellaan sillä samalla mitalla, jolla itse annostelette.” (Luuk. 6:36–38)

  • Mistä minun tekisi mieleni tuomita itseni? Tuomitsetko sinä, Jumala, minut? Olen tällaisena edessäsi. Armahda minua.
  • Mistä minun tekisi mieleni tuomita tuntemani ihminen tai ihmisten joukko? Tuomitsetko sinä hänet tai heidät, Jumala? Mitä haluaisit sanoa hänelle tai heille? Mitä minun tekisi mieleni sanoa?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Isä Jumala, sinun edessäsi minun ei tarvitse puolustella itseäni. Otat minut vastaan tällaisena, vaikka en täytäkään täydellisyyden mittaa. Auta minua rakastamaan niitäkin, jotka eivät täytä asettamiani normeja.