05.03.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 05.03.2023
TÄSSÄ
Tulen luoksesi. Olen tässä. Toki sinä tiedät, mitä kannan mielessäni, mutta kerron sen nyt sinulle itseni takia, että löytäisin itseni näine asioineni edestäsi.
– – –
Hengitän rauhallisesti syvään, sisään ja ulos. Valmistaudun kuuntelemaan sinua, Jumala.

SANA
Mies väkijoukosta vastasi: ”Opettaja, olen tuonut poikani luoksesi, koska hänessä on demoni, joka estää häntä puhumasta. Se ottaa pojan valtaansa missä vain ja retuuttaa häntä. Se saa hänen suunsa vaahtoamaan ja hampaansa narskumaan. Poika menee aivan jäykäksi. Pyysin oppilaitasi ajamaan demonin pois, mutta he eivät kyenneet siihen.”
Silloin Jeesus sanoi: ”Voi teitä epäuskoisia tämän ajan ihmisiä! Kuinka kauan minun pitää vielä olla teidän kanssanne ja sietää teitä? Tuokaa poika tänne.” Poika tuotiin Jeesuksen luokse. Kun henki näki Jeesuksen, se kouristi heti poikaa, joka kaatui maahan ja kieriskeli suu vaahdossa. Jeesus kysyi pojan isältä: ”Kuinka kauan hänellä on ollut tämä vaiva?” ”Lapsuudesta saakka”, mies vastasi. ”Demoni on monesti kaatanut hänet jopa tuleen ja veteen saadakseen hänet tapetuksi. Jos vain voit, niin armahda ja auta meitä!” ”Miten niin ’jos voit’?” Jeesus sanoi. ”Kaikki on mahdollista sille, joka uskoo.” Pojan isä huusi heti: ”Minä uskon! Auta minua pääsemään epäuskostani!”
Kun Jeesus näki, että väkeä tuli jatkuvasti lisää, hän komensi demonia: ”Mykkä ja kuuro henki, minä käsken sinua: häivy pojasta äläkä enää palaa!” Demoni karjui, kouristi poikaa rajusti ja lähti hänestä. Poika jäi makaamaan elottoman näköisenä, ja monet sanoivat, että hän oli kuollut. Jeesus sen sijaan tarttui poikaa kädestä ja auttoi hänet pystyyn, ja hän nousi.
Kun Jeesus oli mennyt sisään ja vain oppilaat olivat hänen kanssaan, nämä kysyivät häneltä: ”Miksi me emme pystyneet ajamaan sitä demonia pois?” Jeesus vastasi: ”Tätä lajia ei saa lähtemään muulla kuin rukouksella.” (Mark. 9:17–29)

  • Olenko joskus pyytänyt jotakin Jumalalta saamatta vastausta? Miten selitän Jumalan hiljaisuuden itselleni? Mitä teen, kun tai jos koen, että Jumala ei vastaa?
  • Mikä näyttää minusta mahdottomalta? Kerron sen Jumalalle. Mikä on vaivannut minua jo pitkään? Kerron senkin Jumalalle ja jään jälleen hetkeksi avoimena odottamaan.
  • Jeesus on pahan voittaja. Mitä se merkitsee minulle?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Sinä, Ylösnoussut, olet toivo tavalla, joka ei ole juolahtanut mieleeni, jota en ole osannut ajatella. Kanna minua ymmärrykseni ylittävällä voimallasi tänään.

Raamatunteksti(t)