01.03.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 01.03.2023
TÄSSÄ
”Tulen luoksesi kuin sairas tulee lääkärin luo.”
– – –
”Oi Herra, anna sydämelleni rauha.” (Pyhän Birgitan rukouksesta)

SANA
Kun väkeä tuli yhä lisää, Jeesus alkoi puhua: ”Tämä sukupolvi on paha. Se haluaa nähdä jumalallisen merkin, mutta sille annetaan vain samanlainen merkki kuin Joona oli. Ihmisen Poika on näet tälle sukupolvelle samanlainen merkki kuin Joona oli Niniven asukkaille. Etelän kuningatar nousee viimeiselle tuomiolle yhdessä tämän sukupolven kanssa ja tuomitsee sen. Hän tuli maan ääristä kuuntelemaan Salomon viisautta, ja tässä teillä on enemmän kuin Salomo! Niniven miehet nousevat viimeiselle tuomiolle yhdessä tämän sukupolven kanssa ja tuomitsevat sen. He muuttivat elämäntapansa Joonan julistuksen mukaiseksi, ja tässä teillä on enemmän kuin Joona!” (Luuk. 11:29–32)

  • Kun ihmisten kiinnostus kasvoi, Jeesus asetti heidät testiin kysyen, miksi he seuraavat häntä. Miksi minä seuraan häntä? Kerron vastaukseni hänelle. Mitä hän sanoo?
  • Joona ja Etelän kuningatar olivat aikanaan merkkejä Jumalalta. Millaiset merkit ovat johtaneet ja johtavat minut tänään Jeesuksen luo? Ketkä ovat olleet neuvonantajiani? Miten Raamattu on mukana tässä prosessissa?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Paljoa en ymmärrä, ja uskoni on, mitä on. Silti tulen tästä maan äärestä sinun luoksesi.