27.02.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 27.02.2023
TÄSSÄ
Tarvitsen sinun ja toisten ihmisten rakkautta voidakseni itse rakastaa.
– – –
Jumala, sinä olet rakkaus. Olen tässä, edessäsi.

SANA
Onnellinen on se, joka kestää koettelemuksen. Kestäväksi havaittu saa voitonseppeleeksi elämän. Jumala on luvannut sen niille, jotka rakastavat häntä. Kenenkään ei pidä sanoa koettelemuksissaan, että Jumala koettelee häntä. Jumalaa ei mikään paha voi koetella, eikä hän koettele ketään. Jokaista koettelee hänen oma himonsa; se häntä kiskoo ja viettelee. Raskaaksi tultuaan himo synnyttää synnin, joka täysikasvuisena synnyttää kuoleman. (Jaak. 1:12–15)

  • Sanan koettelemus synonyymeja ovat sanat kiusa, kiusankappale, vaiva, hankaluus, harmi, vastoinkäyminen, kärsimys. Miten teksti koskettaa minua, jos muutan tekstin ensimmäisessä lauseessa olevan sanan koettelemus joksikin näistä?
  • Millaisia koettelemuksia olen elämässäni kohdannut? Miten olen niistä ja niissä selvinnyt? Mitä olen oppinut itsestäni?
  • Mitä ajattelen, jos koen, että Jumala koettelee minua?
  • ”Jokaista koettelee hänen oma himonsa; se häntä kiskoo ja viettelee.” Mikä minua kiskoo ja viettelee?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Pyhän miehen luo tuli rikas mies, joka kertoi, että hänellä on palvelija, joka saa hänet usein silmittömän raivon ja vihan valtaan. ”Eikö niin”, mies kysyi, ”että minun on hankkiuduttava hänestä eroon?” ”Ei”, vastasi pyhä mies, ”sinun on nähtävä, että Jumala on lähettänyt sinulle enkelin, koettelemuksen, joka varjelee ja kasvattaa sinua.”
Voisiko jokin minun koettelemuksistani tai kiusauksistani olla tällainen?