22.02.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 22.02.2023
TÄSSÄ
Jättäydyn sinun käsiisi, Jumala. Minun ei tarvitse yrittää rakentaa sanojeni avulla siltaa sinun luoksesi. Sinä olet tässä, aivan lähelläni.
– – –
Tunnistan tässä hetkessä sekä keskittymiskykyni että hajanaisuuteni, sekä pyhyyteni että sen puutteen. Olen tässä, tällaisena.

SANA

”Kun paastoatte, älkää näyttäkö surkeaa naamaa niin kuin teeskentelijät. He ottavat synkän ilmeen, jotta kaikki huomaisivat, miten loistavasti he paastoavat. Minä vakuutan teille, että se on heidän ainoa palkkionsa. Kun sinä paastoat, voitele pääsi ja pese kasvosi. Silloin paastoasi eivät huomaa ihmiset vaan Isäsi, joka on salassa. Isäsi näkee myös salatut teot ja palkitsee sinut.
Älkää kerätkö itsellenne aarteita tänne maan päälle. Täällä koit ja muut hyönteiset tekevät tuhojaan ja varkaat murtautuvat varastamaan. Kerätkää siis itsellenne aarteita taivaaseen. Siellä koit ja muut sellaiset eivät turmele niitä, eivätkä murtovarkaat vie niitä. Sydämesi on siellä, missä aarteesikin on.” (Matt. 6:16–21)

  • Löydän itsestäni sekä aidon että valheellisen uskon kerroksia. Miten kuvailisin niitä? Jumala, miten sinä näet minut?
  • Mitä paasto minulle merkitsee? Mikä on minulle mielekäs paaston laji?
  • Mitä asioita arvostan elämässäni? Onko jokin niistä kaikkein kallein aarteeni? Mikä? Miten pidän siitä huolta?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Apostoli Paavali kirjoittaa, etten saa minkään – en minkään luvallisenkaan – antaa hallita itseäni (1. Kor. 6:12). Herra, vahvista minussa halua ja taitoa kasvaa irti vääristä sidonnaisuuksista.