21.02.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 21.02.2023
TÄSSÄ
Sinä, Kristus, täytät kaikkeuden läsnäolollasi. Sinä olet tässä, ja minä olen tässä.
– – –
Näet minut ja tilanteeni, kysyt, mitä minulle ihan oikeasti kuuluu. Kerron niin rehellisesti kuin osaan.

SANA

Silloin Pietari sanoi Jeesukselle: ”Mehän olemme luopuneet kaikesta ja seuranneet sinua.” Jeesus vastasi: ”Minä vakuutan teille: se, joka on minun ja ilosanoman vuoksi jättänyt talonsa, isänsä, äitinsä, sisaruksensa, lapsensa tai peltonsa, saa kaiken takaisin satakertaisesti. Tässä elämässä hän saa taloja, äitejä, sisaruksia, lapsia ja peltoja – joskin myös vainoa. Tulevassa maailmassa hän saa elää ikuisesti. Mutta monet ensimmäiset tulevat viimeisiksi ja viimeiset ensimmäisiksi.” (Mark. 10:28–31)

  • Liityn mielikuvissani Jeesuksen ja oppilaiden seuraan. Tarkkailen Pietarin ilmettä, kun hän puhuu Jeesukselle. Minkä vaikutuksen Jeesuksen sanat tekevät oppilaisiin? Millaisia ilmeitä Pietarin ja muiden kasvoilla liikkuu?
  • Mistä minä olen luopunut seuratakseni Jeesusta? Mitä olen saanut takaisin?
  • Miltä Jeesuksen puhe minusta tuntuu? Millaisia kysymyksiä mielessäni herää? Kerron tunteistani ja ajatuksistani hänelle. Miten hän niihin suhtautuu?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

”Tutki minua, Jumala, katso sydämeeni. Koettele minua, katso ajatuksiini. Katso, olenko vieraalla, väärällä tiellä, ja ohjaa minut ikiaikojen tielle.” (Ps. 139:23–24)