20.02.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 20.02.2023
TÄSSÄ
Olen tässä, en omien saavutusteni vaan sinun armosi varassa.
– – –
Hengitän muutaman kerran sisään ja ulos, rauhoitun ja rentoudun. Olen sinun edessäsi, avaan sydämeni sinulle.

SANA

Kun Jeesus oli lähdössä matkaan, eräs mies tuli juosten ja polvistui hänen eteensä. Mies kysyi neuvoa: ”Hyvä opettaja! Mitä minun pitäisi tehdä, että saisin periä ikuisen elämän?” Jeesus vastasi: ”Miksi sanot minua hyväksi? Jumala yksin on hyvä. Käskythän sinä tiedät: älä tapa, älä tee aviorikosta, älä varasta, älä valehtele todistajana, älä riistä toisia, kunnioita isääsi ja äitiäsi.”
Mies sanoi: ”Opettaja, näitä kaikkia olen noudattanut nuoresta asti.” Jeesus katsoi miestä lämpimästi ja sanoi tälle: ”Yksi asia puuttuu vielä. Mene myymään koko omaisuutesi ja anna rahat köyhille, niin sinua odottaa aarre taivaassa. Kun se on tehty, seuraa minua.” Mies synkistyi näistä sanoista ja lähti surullisena pois, sillä hänellä oli paljon omaisuutta.
Jeesus katsoi ympärillään olevia oppilaita ja sanoi: ”Miten vaikeaa rahakkaiden onkaan päästä Jumalan valtakuntaan.” Oppilaat hämmästyivät hänen sanoistaan, mutta Jeesus toisti: ”Pojat, miten vaikeaa onkaan päästä Jumalan valtakuntaan. Kamelin on helpompi mennä neulansilmästä kuin rikkaan päästä Jumalan valtakuntaan.” Oppilaat hämmästyivät yhä enemmän ja sanoivat toisilleen: ”Kuka sitten voi pelastua?” Jeesus katsoi heitä ja sanoi: ”Ihmisille se on mahdotonta mutta ei Jumalalle. Jumalalle kaikki on mahdollista.” (Mark. 10:17–27)

  • Jeesus väitti, että edes hän ei ole hyvä. Miksi hän näin sanoi? Kuka sitten on? Kenen ja minkä hyvyyden varassa minä elän?
  • Jeesuksen luo tullut mies halusi tietää, mitä hänen tulisi tehdä periäkseen ikuisen elämän. Mitä minä haluan kysyä Jeesukselta?
  • Kuljen mielessäni oman elämäni matkaa lapsuudesta tähän päivään ja katselen ihmisiä, jotka ovat vaikuttaneet hengellisen elämäni kulkuun ja siihen, että olen se, joka tänään olen. Keitä tulee vastaan? Mitä haluan heille sanoa? Millaisia tunteita minussa herää?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Jumalalle kaikki on mahdollista. Sen sanan varassa on hyvä jatkaa. Mitä jos otan sen mukaani evääksi tästä mietiskelyhetkestä?