19.02.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 19.02.2023
TÄSSÄ
Pyydän, että armossasi vapautat minut huolistani, jotta olisin avoin sille, mitä sinä toivot minusta ja mihin minua viet.
– – –
Annan itseni sinun, rakastavan Luojani, käsiin.

SANA
”Se, joka rakastaa elämäänsä, tuhoaa sen; se, joka vihaa elämäänsä tässä maailmassa, pääsee ikuiseen elämään. Jos haluaa olla minun palveluksessani, on seurattava minua. Minun palvelijani on siellä missä minäkin. Isä kunnioittaa sitä, joka palvelee minua.
Nyt olen järkyttynyt. Mitä osaisin sanoa? Rukoilisinko: ’Isä, pelasta minut tästä hetkestä’? Mutta minähän olen tullut juuri tätä hetkeä varten. Isä, kirkasta nimesi!”
Silloin taivaasta kuului ääni: ”Minä olen sen kirkastanut ja kirkastan jälleen.” Paikallaolijat sanoivat äänen kuultuaan, että ukkonen oli jyrähtänyt. Toiset väittivät, että enkeli oli puhunut Jeesukselle.
Silloin Jeesus sanoi: ”Ääni ei kuulunut minun vuokseni vaan teidän vuoksenne. Nyt tämä maailma tuomitaan; nyt tämän maailman ruhtinas heitetään ulos. Ja kun minut nostetaan maan kamaralta, vedän kaikki luokseni.” Näin sanoessaan Jeesus viittasi siihen, miten hän kuolisi. (Joh. 12:25–33)

  • Miksi Jeesus on järkyttynyt? Mikä on se hetki, josta hän puhuu?
  • Onko minun elämässäni ollut hetki tai hetkiä, joita voisin kuvata sanoilla ”olen järkyttynyt” tai ”pelasta minut tästä hetkestä”? Miten Jumala oli niissä mukana?
  • Mikä mahtoi olla oppilaiden tunnetila heidän kuunnellessaan Jeesuksen puhetta ja paikallaolijoiden kommentteja?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Paastonaika on alkamassa. Se on katumuksen ja parannuksen aikaa. Mistä minun tulisi tehdä parannus, jotta sieluni virkistyisi?