17.02.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 17.02.2023
TÄSSÄ
Miten tuttu minulle on tunne: En pystynyt siihen, mihin minun piti pystyä. Kaikki särkyi käsiini.
– – –
Anna armosi, että voisin aloittaa uudestaan alusta.

SANA
Jeesus lähti sieltä Juudeaan, Jordanjoen toiselle puolelle. Hänen luokseen kokoontui taas suuri joukko ihmisiä, ja tapansa mukaan hän opetti heitä.
Fariseukset tulivat testaamaan Jeesusta ja kysyivät häneltä, saako mies erota vaimostaan. ”Mitä Mooseksen laissa sanotaan?” Jeesus kysyi, ja he vastasivat: ”Mooses antoi luvan jättää vaimon, jos kirjoittaa tälle erotodistuksen.” Jeesus sanoi: ”Mooses antoi teille tämän käskyn siksi, että olette kovasydämisiä. Maailman ensi hetkillä Jumala loi kuitenkin miehen ja naisen. Siksi mies jättää isänsä ja äitinsä ja yhdistyy vaimonsa kanssa niin, että heillä on yhteinen ruumis. He eivät ole enää erillisiä, vaan heidän ruumiinsa ovat yhtä. Eikä ihmisen pidä erottaa niitä, jotka Jumala on yhdistänyt toisiinsa.”
Kun he olivat taas majapaikassa, oppilaat kysyivät asiasta uudestaan. Jeesus sanoi heille: ”Jos joku eroaa vaimostaan ja menee naimisiin toisen kanssa, hän tekee aviorikoksen vaimoaan kohtaan. Jos vaimo jättää miehensä ja menee naimisiin toisen kanssa, hänkin tekee aviorikoksen.” (Mark. 10:1–12)

  • Miksi kysymys avioerosta vaivaa fariseuksia? Miksi he kysyvät Jeesuksen kantaa siihen?
  • Jeesus ehkä hämmensi sekä fariseukset että omat oppilaansa tiukalla vastauksella, jossa hän vetosi siihen, mitä vihkitoimituksessa on sanottu: minkä Jumala on yhdistänyt… Yllättikö Jeesuksen kanta minutkin? Millä lailla?
  • Mitä ajattelen avioerosta? Kerron ajatukseni avoimesti Jumalalle.

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Ei ole yhdentekevää, että minä olen olemassa. Minä kannattelen monia, ja monet kannattelevat minua. Kiitos, kun saan kuulua näiden ihmisten joukkoon. Pidäthän huolta minusta ja meistä.