13.02.2023

Listen to "Tässä olen -harjoitus 13.02.2023" on Spreaker.
TÄSSÄ
Armo tarkoittaa sitä, että minut hyväksytään ja kelpuutetaan riippumatta siitä, koenko itseni hyväksynnän arvoiseksi. Minut otetaan vastaan kokonaisena.
– – –
Olen vapaa, myös vapaa kuuntelemaan sinua.

SANA
Istuttaja ja kastelija eivät ole mitään. Vain Jumala, kasvun antaja, on tärkeä. Istuttaja ja kastelija ovat samalla asialla, vaikka kumpikin saa palkan omasta työstään. Me olemme Jumalan työtovereita, ja te olette Jumalan pelto ja rakennustyömaa.
Jumala salli minun tehdä perustuksen kuin lahjakas rakennusmestari, mutta tälle perustukselle rakentaa joku toinen. Jokaisen on kuitenkin syytä katsoa, miten rakentaa.

Perustus on nyt olemassa, ja se on Jeesus Kristus. Hänen tilalleen ei kukaan voi tehdä muuta perustusta. Tälle perustukselle voidaan rakentaa kullasta, hopeasta, jalokivistä, puusta, heinistä tai oljista. Herran päivänä jokaisen tekemä työ tulee julki. Silloin testataan ja paljastetaan tulella, mitä kukin on saanut aikaan. Se, jonka rakennus kestää, saa palkan. Se taas, jonka rakennus palaa, menettää kaiken. Hän tosin pelastuu itse mutta kuin tulen läpi. (1. Kor. 3:7–15)

  • Kuka minulle on istuttaja, kuka kastelija? Keille itse olen jotain vastaavaa?
  • Ajattelen itseäni Jumalan peltona ja rakennustyömaana. Mitä ja miten minuun on kylvetty, mitä on rakentunut? Mitä on tullut valmiiksi? Mikä on vielä kesken?
  • Mitä lause ”Herran päivänä jokaisen tekemä työ tulee julki” minussa herättää? Kerron ajatukseni Jeesukselle. Mitä hän sanoo?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Usko ei ole asioiden totena pitämistä vaan liittymistä hänen seuraansa, joka on uskon perustus. Usko on suhde, jossa voi ilmetä myös epäilyä, epävarmuutta, pelkoa ja hätää. Mutta sen suunta on selvä. Usko kohdistuu häneen, joka kulki ja kulkee edellämme.
Opeta minua katsomaan itseni ja elämäni sijasta sinuun, joka olet perustus uskolleni.