11.02.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 11.02.2023
TÄSSÄ
Sanot minullekin: ”Mennään johonkin rauhalliseen paikkaan. Saat levähtää vähän.”
– – –
Rauhallinen paikka on sinun lähelläsi. Tässä.

SANA
Apostolit palasivat Jeesuksen luokse ja kertoivat hänelle, mitä olivat tehneet ja opettaneet. Jeesus sanoi: ”Mennään johonkin rauhalliseen paikkaan. Saatte levähtää vähän.” Väkeä näet tuli ja meni koko ajan, eikä heillä ollut aikaa edes syödä. Niin he lähtivät veneellä syrjäseudulle omiin oloihinsa. Heidän lähtönsä kuitenkin huomattiin. Ihmisiä tuli juosten joka kaupungista, ja väkijoukko ehti maitse perille ennen heitä.
Jeesus nousi veneestä ja näki väenpaljouden. Hänen tuli ihmisiä sääli, koska he olivat kuin lampaat ilman paimenta. Hän alkoi opettaa ja puhui heille pitkään. (Mark. 6:30–34)

  • Jeesus sanoo minulle: ”Mennään johonkin rauhalliseen paikkaan. Saat levähtää vähän.” Mihin tällöin menen? Missä minun elämässäni on tällainen paikka? Missä tilanteessa ja mistä asioista tarvitsen välimatkaa ja lepoa?
  • Jeesus näki väenpaljouden ja hänen tuli sääli ihmisiä. Nyt Jeesus näkee minut. Mitä hän minussa näkee?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Tuomas Kempiläinen kehottaa teoksessaan Kristuksen seuraamisesta rukoilijaa ”halveksimaan ulkonaisia ja antautumaan sisäisille”, jolloin rukoilija ”on näkevä Jumalan valtakunnan saapuvan itseensä”. Kempiläinen kuvailee Kristuksen vierailua rukoilijan luona: ”Sisäisen ihmisen luona Kristus käy usein, puhelee hänelle suloisesti, antaa hänelle ihanaa lohdutusta ja suurta rauhaa sekä suo hänelle ihmeellistä ystävyyttä.” Tätä minäkin kaipaan. Voisiko se olla minunkin kohdallani totta?