09.02.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 09.02.2023
TÄSSÄ
Sinä sanot minullekin: ”Tule ja seuraa minua.”
– – –
”Auta minua, ota minut huomaasi.” (Ps. 106:4)

SANA
Jeesus kutsui luokseen kaksitoista oppilastaan, ryhtyi lähettämään heitä pareittain matkaan ja antoi heille vallan käskeä demoneja. Hän kielsi ottamasta mukaan muuta kuin vaellussauvan; ei ruokaa, ei laukkua eikä pronssikolikoita vyökukkaroon. Sandaalit vain jalkaan, ei ylimääräistä paitaa. Jeesus sanoi: ”Mihin taloon menettekin, pysykää siellä kunnes lähdette paikkakunnalta. Jos teitä ei jossain oteta vastaan eikä kuunnella, lähtekää ja pudistelkaa pölytkin jaloistanne. Siitä tulee todiste heitä vastaan.”
Oppilaat lähtivät julistamaan, jotta ihmiset muuttaisivat elämänsä suunnan. He myös karkottivat monta demonia ja paransivat monia sairaita voitelemalla heidät öljyllä.
(Mark. 6:7–13)

  • Onko tai onko lähelläni ollut joku ihminen, jota voisin kutsua parikseni, jonka kanssa on tai oli hyvä tehdä yhteistyötä? Mitä minä tällaisesta yhteydestä saan, mitä tämä toinen? Mitä taas saatan menettää?
  • Millä elämänalueella minun on helppo luottaa Jumalan huolenpitoon? Millä puolestaan ei?
  • Koenko saaneeni Jumalalta jonkin tehtävän? Mikä tekeminen on minulle ominaista, mieluista?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Jeesuksen oppilaiden tuli luopua varmuutta ja vakautta tuovista asioista (raha, tavara, vaatteet). Tällainen asenne edellyttää luottamusta siihen, että Jeesus tietää, mitä hän on tekemässä, ja että hänellä on tarpeemme tiedossaan. Isä meidän, anna minulle tällaista luottamusta ja anna meille tänäänkin tarpeeksi leipää.