08.02.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 08.02.2023
TÄSSÄ
Olet tahtonut, että minä olen se, joka olen, en kukaan muu.
– – –
Jokainen ihminen, myös minä, on salaisuus. Sinulla on keinosi puhutella jokaista, minuakin.

SANA
Jeesus lähti pois ja tuli oppilaidensa kanssa kaupunkiin, josta hän oli kotoisin. Sapattina hän ryhtyi opettamaan synagogassa, ja monet kuulijoista ihmettelivät: ”Mistä hänelle on annettu tämä kaikki, tuollainen viisaus ja nuo voimateot, joita hän tekee? Eikö hän ole se rakentaja, Marian poika ja Jaakobin, Jooseksen, Juudaksen ja Simonin veli? Täällä meidän kanssamme hänen sisarensakin asuvat.” He eivät pystyneet hyväksymään Jeesusta.
Jeesus sanoi heille: ”Profeettaa arvostetaan vähiten kotikaupungissaan, sukulaistensa luona ja omassa kodissaan.” Eikä Jeesus voinut tehdä siellä kuin muutaman voimateon. Hän paransi joitain sairaita panemalla kätensä heidän päälleen. Jeesusta ihmetytti, etteivät ihmiset uskoneet häneen. Hän kulki kylästä toiseen ja opetti. (Mark. 6:1–6)

  • Kuvittelen itseni yhdeksi Jeesuksen oppilaista. Olemme menneet tapamme mukaan opettajamme ja oppilasjoukon kanssa yhdessä synagogaan. Psalmia resitoidaan. Jeesus rullaa auki kirjoitusten käärön, lukee tekstiä ja puhuu vaikuttavasti. Mitä hän sanoo? Miltä Jeesus näyttää verratessaan itseään profeettoihin? Miltä tilanne minusta vaikuttaa? Miksi kyläläiset torjuvat hänet?
  • Miltä minusta tuntuu olla Jeesuksen oppilas tilanteessa, jossa häntä ei hyväksytä?
  • Millainen kokemus minulla on siitä, että läheiseni ja kauan tuntemani ihmiset eivät ota minua vakavasti? Miten selviän siitä?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Jeesus, ole kanssani ja ole voimani ja iloni silloin, kun koen tulevani mitätöidyksi.