04.02.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 04.02.2023
TÄSSÄ
Herra, Jumala, Luojani, ole minua lähellä nyt.
– – –
Minulla on ikävä, kaipaan sinua.

SANA
Kun Jeesus lähti sieltä, hän sai peräänsä kaksi sokeaa. Nämä huusivat apua: ”Sääli meitä, Daavidin Poika!” Ja kun Jeesus saapui kotiinsa, sokeat tulivat hänen puheilleen. Jeesus kysyi: ”Uskotteko, että voin auttaa teitä?” ”Uskomme, Herra”, sokeat vastasivat. Silloin Jeesus kosketti heidän silmiään ja sanoi: ”Teille tapahtuu niin kuin uskotte.” Sokeat alkoivat nähdä, ja Jeesus varoitti heitä tiukasti: ”Pitäkää huolta, ettei kukaan saa tietää tästä.” Parantuneet kuitenkin lähtivät ja kertoivat Jeesuksesta ympäri maata. (Matt. 9:27–31)

  • Kuvittelen mielessäni kulkueen: Jeesus on juuri herättänyt kuolleista korkean virkamiehen tyttären kesken meluisten hautajaisvalmistelujen. Matkalla virkamiehen kotiin hän on ehtinyt parantaa Mooseksen lain vaatimassa kosketuskiellossa olevan verenvuotoa sairastavan naisen. Kaksi sokeaa on sattunut keskelle tätä tapahtumavyöryä. He ovat saaneet idean hakeutua itsekin Jeesuksen luo parannettaviksi ja lähtevät Jeesuksen ja oppilaiden perään. Kulkiessaan he huutavat: ”Sääli meitä, Daavidin Poika!” Huutoa jatkuu koko matkan ajan aina Jeesuksen kotiin asti. Mitä sokeiden mielessä liikkui matkalla? Entä Jeesuksen? Mitä minun?
  • Missä ja miten minun elämässäni on tullut todeksi ajatus ”tapahtui niin kuin uskoin”?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Kiitän sinua, Jumalani, tästä hetkestä, jonka olemme viettäneet yhdessä, ja jokaisesta ajatuksesta, pienestäkin, jonka olet antanut.