02.02.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 02.02.2023
TÄSSÄ
Olet kantanut minua monella tapaa. Minulla on paikka, missä levähtää, ruokaa, vaatteet, ilma, jota hengittää. Kaikkea saamaani en keksi edes ajatella.
– – –
Sanothan sen, mitä haluat minusta sanoa, tavalla, jonka pystyn ottamaan vastaan.

SANA
Jeesus tuli Pietarin kotiin ja näki, että tämän anoppi makasi sängyn pohjalla kuumeessa. Jeesus kosketti hänen kättään, ja kuume lähti hänestä. Hän nousi ja alkoi palvella Jeesusta. Illalla Jeesuksen luokse tuotiin monia, joita demonit vaivasivat. Jeesus käski demonien lähteä, ja kaikki sairaat paranivat. Näin toteutui se, mitä sanotaan profeetta Jesajan kirjassa:
”Hän otti meiltä vaivamme
ja kantoi sairautemme.” (Matt. 8:14–17)

  • Ajattelen, että olen Pietari ja huolestunut anoppini sairaudesta. Mitä mielessäni tapahtuu hetkellä, jolloin Jeesuksen käsi koskettaa anopin kättä?
  • Mihin minä tarvitsen Jeesuksen kosketusta? Miltä hänen kosketuksensa tuntuu?
  • ”Jeesuksen luokse tuotiin monia.” Kannanko minä jonkun toisen taakkaa? Kannattelenko henkisesti tai käytännöllisesti jotakuta toista? Miten? Millä mielin? Mihin häntä kannan tai kuljetan?
  • Ajattelen, että olen mukana kirjoittamassa ja kokoamassa kirjaa, joka myöhemmin saa nimen Matteuksen evankeliumi. Kerrottuamme sairaiden parantamisesta liitämme tekstiin lainauksen Jesajan kirjasta: ”Hän otti meiltä vaivamme ja kantoi sairautemme.” Mitä uutta näkökulmaa nämä sanat tuovat tekstiin?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Lähelläni on ihmisiä, jotka tarvitsevat Jumalaa ja hänen apuaan. Rukoilen heidän puolestaan ja mietin hetken, voisinko tehdä jotakin heidän hyväkseen. Tuon nämä ihmiset ja itseni Jeesuksen eteen rukouksessa.