01.02.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 01.02.2023
TÄSSÄ
Olen tässä. Odotan jotain, mutta en oikein tiedä mitä. Huomaathan minut.
– – –
Haluan seurata sinua. Kerro, mitä se tarkoittaa.

SANA
Jeesus lähti sieltä ja kulki tulliaseman ohi. Hän näki siellä miehen, jonka nimi oli Matteus, ja sanoi hänelle: ”Seuraa minua.” Matteus nousi ja lähti seuraamaan Jeesusta.
Kun Jeesus oli syömässä, taloon tuli paljon tullimiehiä ja syntisiä. He söivät yhdessä Jeesuksen ja hänen oppilaidensa kanssa. Kun fariseukset näkivät sen, he sanoivat oppilaille: ”Miksi opettajanne syö tulliaseman välistävetäjien ja syntisten kanssa?” Jeesus kuuli tämän ja sanoi: ”Eivät terveet lääkäriä tarvitse vaan sairaat. Menkää ottamaan selvää, mitä tarkoittaa: ’Myötätuntoa minä tahdon, en uhreja.’ En minä ole tullut kutsumaan syyttömiä vaan syntisiä.” (Matt. 9:9–13)

  • Kreikankielinen teksti puhuu vain talosta, jossa ateria nautitaan. Tällöin on mahdollista ajatella, että kyse on Matteuksen kodista (näin vuoden 1992 raamatunsuomennos) tai kyse voisi olla myös joko Jeesuksen kodista tai jostain muusta talosta. Miten kuvani tapahtumasta muuttuu, jos ajattelen, että ollaan koolla Jeesuksen kodissa? Miten kuvani Jeesuksesta muuttuu?
  • Millaisia mittoja asetan itselleni suhteessa Jumalaan? Mitä niillä mittaan?
  • Miltä kaikkien mittausten keskellä tuntuvat Jeesuksen sanat: ”Seuraa minua”?
  • Mitä tunteita minussa herättää väite, että olen syntinen?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Jumala, täällä selkäsi takana kaipaan sinua. Toivon, että näkisit minut ja sanoisit minullekin ”Seuraa minua”.