31.01.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 31.01.2023
TÄSSÄ
Minun ei tarvitse muuttua hengelliseksi kohdatakseni sinut, koska sinä olet tullut ihmiseksi.
– – –
Tässä olen edessäsi. Tunnet minut ja vaivani. Myös mielessäni olevien ihmisten vaivat. Puhun sinulle kuin ystävälle.

SANA
Jeesus astui veneeseen, meni järven yli ja tuli kotikaupunkiinsa. Hänen luokseen tuotiin halvaantunut, joka lepäsi paareilla. Kun Jeesus näki tuojien uskon ja luottamuksen, hän sanoi halvaantuneelle: ”Rohkeutta, poikani. Syntisi annetaan anteeksi.” Silloin oppineet sanoivat toisilleen: ”Tuohan pilkkaa Jumalaa!” Jeesus tiesi heidän ajatuksensa ja sanoi: ”Miksi haudotte pahoja ajatuksia sydämessänne? Kumpi on helpompaa sanoa: ’Rikkomuksesi annetaan anteeksi’ vai ’Nouse ja kävele’? Näytän teille, että Ihmisen Pojalla on valta antaa maan päällä syntejä anteeksi.” Sitten hän sanoi halvaantuneelle: ”Nouse, ota patjasi ja mene kotiin.” Halvaantunut nousi ja lähti kotiinsa. Sen nähdessään väkijoukko pelästyi ja ylisti Jumalaa, joka oli antanut ihmisille sellaisen vallan. (Matt. 9:1–8)

  • Katselen itseäni: olen Jumalan edessä ja saanut kaiken tahallisesti ja tahattomasti tehdyn väärän anteeksi. Jumala ei niitä muista. Mikä on oloni?
  • Mitä ulkoista ja mitä sisäistä parantumista minä tarvitsen?
  • ”Jeesus näki tuojien uskon ja luottamuksen.” Mitä hän näkee minussa? Jään hetkeksi hänen eteensä tämän kysymyksen kanssa.

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Voisinko minä tai joukko ystäviäni tuoda jonkun Jeesuksen parannettavaksi tänään? Kenet? Miten?