27.01.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 27.01.2023
TÄSSÄ
Jumala, anna minun panna pois ennakko-oletukseni siitä, miten tämä rukoushetki sujuu. Hengitän syvään sisään ja ulos ja asetun eteesi.
– – –
Anna minun nähdä, mitä haluat näyttää, ja kuulla, mitä sanot.

SANA
Jeesus sanoi: ”Jumalan valtakuntaa voi ajatella näin: Viljelijä kylvää siemenen maahan. Hän nukkuu yönsä ja herää aamuisin uuteen päivään. Vilja nousee esiin maasta ja kasvaa, eikä viljelijä tiedä, miten se tapahtuu. Maa tuottaa ensin korren, sitten tähkän, sitten valmiit jyvät tähkään. Vilja kasvaa aivan itsestään, mutta kun se on kypsynyt ja on sadonkorjuun aika, se leikataan sirpillä.”
Jeesus jatkoi: ”Millä vertauksella voisimme kuvata Jumalan valtakuntaa? Ajatellaanpa maahan kylvettyä sinapinsiementä. Se on pienin kaikista maailman siemenistä, mutta kun varsi nousee maasta, se kasvaa kaikkia muita puutarhan kasveja suuremmaksi. Se tekee niin suuria oksia, että taivaan linnut voivat pesiä sen varjossa.”
Jeesus käytti opettaessaan monia tällaisia vertauksia. Hän puhui niin, että kuulijat pystyivät ymmärtämään. Ilman vertauksia Jeesus ei heille puhunut. Oppilailleen hän kuitenkin selitti kaiken, kun he olivat keskenään. (Mark. 4:26–34)

  • Kenen vastuulla Jumalan valtakunnan kasvu minussa on? Voinko minä edistää sitä jotenkin? Miten, jos mitenkään?
  • Kenen vastuulla Jumalan valtakunnan kasvu on maailmassa? Mikä on Jumalan osuus, mikä minun?
  • Jeesus selitti kaiken oppilailleen, kun he olivat keskenään. Mitä Jeesuksen pitäisi selittää minulle?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Haluaisin kasvaa, en kutistua, virvoittua, en nuutua, edistyä, en taantua. Ole sinä minun kasvuni, virvoitukseni ja edistykseni.