25.01.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 25.01.2023
TÄSSÄ
Jumala, olen tässä. Miksi sanot minulle ”kuuntele”?
– – –
Anna minulle kuulevat korvat, sellaiset, joista kuulemani kulkeutuu edelleen ymmärrykseen ja sieltä sydämeen.

SANA
Jeesus opetti taas järven rannalla. Hänen luokseen tuli niin paljon väkeä, että hän nousi veneeseen. Hän istui järvellä opettamassa väkijoukkoa, joka kuunteli rannalla. Jeesus opetti monia asioita vertausten avulla:
”Kuunnelkaa! Mies lähti kylvämään. Kun hän heitteli siemeniä, osa niistä putosi tien viereen, ja linnut tulivat ja söivät ne. Osa putosi kallioiseen paikkaan, jossa maata ei ollut paljoa. Vilja kasvoi saman tien, koska multakerros oli ohut. Vilja jäi kuitenkin juurettomaksi ja paahtui kuivaksi auringon noustua. Osa siemenistä putosi piikkipensaikkoon, ja pensaat kasvoivat ja tukahduttivat viljan, eikä satoa saatu. Loput siemenet sen sijaan putosivat hyvään maahan ja antoivat satoa. Vilja alkoi nousta esiin maasta, kasvoi ja tuotti kolmekymmentä-, kuusikymmentä- tai jopa satakertaisen sadon.” Jeesus sanoi: ”Kuunnelkaa, jos teillä on korvat!” (Mark. 4:1–9)

  • Istun mielikuvassani rannalla muiden Jeesuksen kuulijoiden joukossa. Miksi olen tullut tänne? Millainen tunnelma on kuulijoiden joukossa?
  • Jeesus esittää vertauksen kansalle, mutta ei selitä sitä. Miten minä vertauksen ymmärrän?
  • Mitä Jeesus tarkoittaa sanoessaan ”Kuunnelkaa, jos teillä on korvat”? Minkälainen kuuntelija minä olen?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Jeesus, sinä kutsut minua peremmälle sinun maailmaasi. Sinä tulit meidän maailmaamme ja toit tänne jotakin aivan uutta, jotakin, joka kasvaa ja tuottaa hyvää satoa ja hedelmää. Anna myös minun tuottaa jotakin hyvää.