23.01.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 23.01.2023
TÄSSÄ
Sinä et tuomitse, vaikka sinulla olisi siihen valta.
– – –
Auta minua jättämään kaikki tuomitseminen sinulle, Jumala.

SANA
Jerusalemista tulleet oppineet sanoivat: ”Hänessä on Belsebul. Hän karkottaa demoneja päädemonin voimalla.” Silloin Jeesus kutsui oppineet luokseen ja puhui heille vertauksin: ”Miten Saatana voi karkottaa Saatanan? Jakautuneet valtakunnat hajoavat, kuten jakautuneet perheetkin. Ei Saatanakaan selviä jakautumisesta. Jos se asettuu itseään vastaan, sen loppu on tullut. Eikä kukaan voi tunkeutua vahvan miehen kotiin varastamaan hänen tavaroitaan, jollei ensin sido häntä. Vasta sitten hän voi tyhjentää talon. Minä vakuutan teille, että ihmisille annetaan anteeksi kaikki synnit ja loukkaukset, ketä ikinä he loukkaavatkin. Vain se, joka pilkkaa Pyhää Henkeä, ei saa syntiään anteeksi. Hän on ikuisesti syyllinen.” Jeesus sanoi näin, koska oppineet olivat väittäneet, että hänessä oli demoni. (Mark. 3:22–30)

  • Jerusalemin temppelin ajatushautomosta tulleilla intellektuelleilla oli vankka käsitys Jeesuksen perimmäisestä olemuksesta. Miten arvelen heidän päätyneen siihen? Miksi he olivat hankkiutuneet pitkälle matkalle Jerusalemista pohjoiseen Galileaan?
  • Onko minulla lukkoon lyöty näkemys jonkun ihmisen todellisesta laadusta? Miten siihen päädyin? Mikä voisi horjuttaa näkemystäni?
  • Olenko ollut joskus ajamassa mielestäni hyvää asiaa, josta sitten tajusin, että minulla ei ollutkaan kokonaiskuvaa tilanteesta? Miten siitä selvisin?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Auta minua tänään löytämään rakkauden tie, näkemään ihmiset sinun vastaanottavan rakkautesi silmin.