22.01.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 22.01.2023
TÄSSÄ
Sinä tunnet kaikki minun tekoni ja ajatukseni, nekin jotka salaan muilta. Tiedät elämäni suunnan.
– – –
Anna minun kuulla, mitä asiaa sinulla on. Olen tässä.

SANA
Monet samarialaiskaupungin asukkaista alkoivat luottaa Jeesukseen. Heihin oli tehnyt vaikutuksen naisen todistus siitä, että Jeesus oli osannut kertoa kaikki hänen tekonsa. Kun he tulivat Jeesuksen luokse, he pyysivät häntä jäämään heidän vieraakseen. Jeesus jäikin kaupunkiin kahdeksi päiväksi. Hänen puheidensa ansiosta yhä useammat alkoivat uskoa häneen. He sanoivat naiselle: ”Enää emme luota häneen vain sinun puheidesi takia. Nyt olemme itse kuulleet hänen puhuvan ja tiedämme, että hän on tosiaan maailman pelastaja.” (Joh. 4:39–42)

  • Tunnistanko omasta henkilöhistoriastani samarialaisen kaupungin asukkaiden Jeesus-uskon vaiheet? Ajan, jolloin minulla oli vain hämärä käsitys siitä, kuka ja millainen Messias, pelastaja, on. Ajan, jolloin joku elämääni kuuluva ihminen oli alkanut intoilla Jeesuksesta. Ajan, jolloin aloin itsekin ajatella, että Jeesus on jotakin merkityksellistä minulle. Mitä muistan näistä vaiheista?
  • Miten kuvaan uskoni kehittymistä sen nykyiseen tilaan? Millaista se on nyt? Millaista haluaisin sen olevan? Millainen rukous tästä muodostuu?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

”Tutki minut, Jumala, katso sydämeeni. Koettele minua, katso ajatuksiini. Katso, olenko vieraalla, väärällä tiellä, ja ohjaa minut ikiaikojen tielle.” (Ps. 139:23–24)