19.01.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 19.01.2023

TÄSSÄ
Pysähdyn hetkeksi ja ajattelen kaikkea sitä rakkautta ja armoa, jota sinä, Jumala, olet jakanut elämääni toisten ihmisten kautta.
– – –
Anna armosi, että osaisin jakaa rakkauttasi eteenpäin edes vähän.

SANA
Jeesus sanoi heille: ”Minun ruokani on se, että toteutan lähettäjäni tahdon ja vien loppuun hänen työnsä.
Te sanotte: ’Vielä on neljä kuukautta sadonkorjuuseen.’ Mutta minäpä sanon teille: Katsokaa ympärillenne niin näette, että vilja pelloilla on jo valmista leikattavaksi. Joka tämän sadon korjaa, saa palkkion. Hänen satonsa on ikuinen elämä, ja kylväjä ja sadonkorjaaja saavat iloita yhdessä. Tässä toteutuu vanha sanonta, jonka mukaan ’toinen on kylväjä ja toinen leikkaaja’. Minä lähetin teidät leikkaamaan sellaista, minkä eteen ette ole nähneet vaivaa. Toiset ovat nähneet vaivan, mutta te saatte korjata heidän työnsä tulokset.” (Joh. 4:34–38)

  • Jeesus sanoi: ”Katsokaa ympärillenne.” Mitä minun kannattaisi nyt nähdä, mitä huomata omassa elämässäni, toisten elämässä, maailmassa? Minne katsoa?
  • Millaisia kokemuksia minulla on siitä, että toinen kylvää, toinen leikkaa? Kumpi minä olen ollut? Vai onko minulla kokemusta kummastakin tehtävästä?
  • Ketkä ovat valmistaneet minulle tietä, keille minä valmistan tietä?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Toivon ja rukoilen, että saisin olla mukana jossakin sellaisessa, joka on kylvämistä, mutta myös jossakin, joka on sadonkorjuuta.