18.01.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 18.01.2023
TÄSSÄ
Jumala, sinä olet sydämellinen, hyväntahtoinen, hyvä, nöyrä, ystävällinen ja kärsivällinen juuri nyt, kun lähestyt minua ja meitä. Uskallan tulla tähän, eteesi.
– – –
Vaienna minut ja anna minun täyttyä sinun sanoistasi.

SANA
Pukeutukaa siis sydämelliseen hyväntahtoisuuteen, hyvyyteen, nöyryyteen, ystävällisyyteen ja kärsivällisyyteen. Tämä sopii Jumalan valituille, pyhille ja rakastetuille. Sietäkää toisianne ja antakaa reilusti anteeksi, jos teillä on jotain hampaankolossa toisianne vastaan. Ottakaa mallia Herrasta, joka antoi anteeksi teille. Pukekaa päällimmäiseksi rakkaus, täydellisyyden side.
Kristuksen tuoma rauha ratkaisee, kuka on voittanut kamppailun sydämestänne. Siksi teidät on kutsuttu yhteisen ruumiin jäseniksi. Olkaa kiitollisia siitä. Antakaa Kristuksen sanan täyttää teidät kokonaan. Opettakaa tätä viisautta toisillenne ja kerratkaa kaikkea oppimaanne yhä uudelleen. Antakaa sydämenne kiittää Jumalaa laulamalla psalmeja, ylistyslauluja ja muita hengellisiä lauluja. Mitä teettekin, sanoin tai teoin, tehkää se Herran Jeesuksen nimessä. Hänen kauttaan kiitätte Isäämme Jumalaa. (Kol. 3:12–17)

  • Näyttelijä Hannu-Pekka Björkman siteeraa arkkipiispa Paavalia: ”Kirkot muodostavat piirin, jonka keskellä on Kristus. Mitä lähempänä olemme Kristusta, sitä lähempänä olemme toisiamme – toisten arvottaminen jää pois.” (Janne Villan tekemä haastattelu, Sana2.2022.) Mitä kokemuksia minulla on rakentavasta, nautittavasta kristittyjen yhteydestä?
  • Ketä ajatellessani tunnen olevani rauhassa? Menetänkö sisäisen rauhani, kun ajattelen jotakuta toista? Mitä voisin tehdä tälle asiantilalle?
  • Keitä kuuluu minun hengelliseen piiriini? Kiitän heistä ja siitä, miten he ovat minua tukeneet ja rakentaneet.

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Salli minun sovittaa päällimmäiseksi asenteekseni rakkaus jossakin kohta eteen tulevassa tilanteessa, vaikkapa useammassakin.