16.01.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 16.01.2023
TÄSSÄ
Sysään syrjään minua painavat asiat ja uskon ne sinun haltuusi, Jumala. Tässä ne ovat. Jään eteesi.
– – –
”Minä kohotan käteni sinun puoleesi, sieluni janoaa sinua kuin kuivunut maa.” (Ps. 143:6)

SANA
Johanneksen oppilaat ja fariseukset paastosivat. Jeesukselta tultiin kysymään: ”Miksi sinun oppilaasi eivät paastoa, vaikka Johanneksen ja fariseusten oppilaat paastoavat?” Jeesus vastasi: ”Eivät kai häävieraatkaan voi paastota silloin, kun sulhanen on vielä heidän seurassaan? Niin kauan kuin sulhanen on heidän luonaan, he eivät voi paastota. Tulee vielä sekin aika, kun sulhanen viedään pois heidän seurastaan. Silloin he paastoavat. Eihän kukaan paikkaa vanhaa vaatetta kutistamattomalla kankaalla. Kutistuessaan paikkakangas repisi vaatteeseen uuden, entistä pahemman reiän. Eikä kukaan laske uutta viiniä vanhoihin säilytyspusseihin, sillä vanhat pussit eivät kestäisi viinin käymistä. Silloin sekä viini että pussit menisivät hukkaan. Uusi viini pitää laskea uusiin pusseihin!” (Mark. 2:18–22)

  • Muistanko sellaisen ajanjakson elämästäni, jolloin Jeesuksen kanssa oleminen oli kevyttä ja avaraa? Mitä muistan siitä ajasta erityisesti?
  • Millä tavalla teksti asettaa paastoamisen, yhden uskonnollisen tavan, ja Jeesuksen läheisyyden vastakkain? Onko minulla turhia tai raskaita uskonnollisia tapoja? Mitä?
  • Minkä haluaisin katoavan elämästäni kokonaan ja millä sen korvaisin? Mitä aivan uutta on näkyvissä?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Jumala, sinä uudistat koko maanpiirin. Uudista minutkin.