12.01.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 12.01.2023
TÄSSÄ
Jeesus, tiedät, mitä tekoa me ihmiset olemme. Ymmärrät, missä menemme ja missä kipuilemme. Tiedät senkin, mitä minulle kuuluu.
– – –
Rauhoita sydämeni ja anna minun löytää yhteys sinuun ja itseeni.

SANA
Jeesuksen luokse tuli mies, jolla oli hankala ihosairaus. Hän polvistui Jeesuksen eteen ja sanoi: ”Sinä voit parantaa minut, jos vain tahdot.” Jeesuksen kävi miestä sääliksi. Hän ojensi kätensä, kosketti miestä ja sanoi: ”Kyllä minä tahdon. Parane!” Tauti lähti miehestä heti, ja hän parani. Jeesus ajoi hänet luotaan ja sanoi ankarasti: ”Katsokin, ettet puhu tästä kenellekään. Käy vain näyttäytymässä papille ja anna Mooseksen määräämä uhrilahja todisteeksi puhdistumisestasi.” Mies lähti muttei malttanut pysyä vaiti. Hän alkoi levittää tietoa tapauksesta, niin ettei Jeesus voinut enää näyttäytyä kaupungissa. Jeesus pysytteli asumattomilla seuduilla, ja ihmisiä tuli kaikkialta hänen luokseen. (Mark. 1:40–45)

  • Sanon Jeesukselle kuten tekstin mies: ”Sinä voit parantaa minut, jos vain tahdot.” Mikä minussa ja elämässäni on sellaista, että toivon Jeesuksen sen parantavan?
  • Ajattelen, että Jeesus vastaa minulle samoin kuin miehelle: ”Kyllä minä tahdon. Parane!” Mitä silloin tapahtuu? Mikä minussa tai elämässäni muuttuu?
  • Miksi Jeesus kielsi parantunutta puhumasta tapahtuneesta? Miten Jeesus ohjeistaa minua?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
”Oi Jeesus Kristus, Jumalan Poika, joka vaikenit tuomitsijoittesi edessä, hillitse kieltäni, kunnes olen oivaltanut, mitä ja kuinka minun kuuluu puhua.” (Pyhän Birgitan rukouksesta)