11.01.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 11.01.2023
TÄSSÄ
”Minä olen kyllä ollut lähellä, mutta he eivät ole minua etsineet, olen ollut läsnä, mutta he eivät ole minua kyselleet, olen sanonut: ’Tässä olen, tässä olen!’” (Jes. 65:1)
– – –
Nyt, sinun avullasi, tahtoisin sanoa: ”Tässä olen.”

SANA
Jeesus lähti synagogasta suoraan Simonin ja Andreaksen kotiin, ja Jaakob ja Johannes tulivat mukaan. Simonin anoppi makasi kuumeessa. Hänestä kerrottiin heti Jeesukselle. Jeesus meni hänen luokseen, otti häntä kädestä ja auttoi hänet jalkeille. Kuume lähti anopista, ja hän alkoi palvella vieraita.
Illalla auringonlaskun jälkeen Jeesuksen luokse tuotiin kaikki sairaat ja demonien vaivaamat. Koko kaupunki oli kerääntynyt talon edustalle. Jeesus paransi ihmisiä monenlaisista sairauksista ja karkotti monta demonia. Hän ei antanut demonien puhua, koska ne tunsivat hänet.
Kun Jeesus nousi varhain aamulla, oli vielä pimeää. Hän lähti ulos ja vetäytyi syrjäiseen paikkaan rukoilemaan. Simon ja muut oppilaat lähtivät etsimään Jeesusta. He löysivät hänet ja sanoivat: ”Kaikki etsivät sinua.” Jeesus vastasi: ”Lähdetään lähistöllä oleviin kyliin. Minun on julistettava ilosanomaa myös niissä. Siksihän minä lähdin kaupungista.” Niin Jeesus kiersi kaikkialla Galileassa. Hän opetti synagogissa ja karkotti demoneja. (Mark. 1:29–39)

  • Jeesuksen suosio alkaa kasvaa Jerusalemista katsoen syrjäisessä Israelin pohjoisosassa. Mitä ihmiset odottavat häneltä? Miksi häntä etsitään?
  • Mitä minä odotan häneltä enemmän kuin mitään muuta? Sanon sen hänelle ja jään paikalleni kuuntelemaan.
  • Jeesus ottaa minua kädestä ja auttaa minut pystyyn. Mihin minä seuraavaksi ryhdyn?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Sinä, Jeesus, pysähdyt yksilön, minun, kohdalleni ja kohtaat minut. Anna minun tänään huomata sinut. Ja anna minun huomata ne, jotka tulevat minun kohdalleni.