09.01.2023

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 09.01.2023
TÄSSÄ
Katselen hetken paikkaa, jossa paraikaa olen. Mitä näen, kuulen, haistan, tunnen? Mitä minulle ihan oikeasti kuuluu?
– – –
Kerron kaiken viereeni istahtaneelle Jeesukselle. Miten hän reagoi kuulemaansa? Mitä odotan häneltä nyt? Olenko valmis yllätyksiin?

SANA
Kun Johannes oli vangittu, Jeesus tuli Galileaan. Hän julisti Jumalan ilosanomaa ja sanoi: ”Aika on täyttynyt, ja Jumalan valtakunta on tullut lähelle. Uskokaa ilosanoma ja muuttakaa elämänne suunta!”
Kun Jeesus kulki Galileanjärven rantaa, hän näki Simonin ja tämän veljen Andreaksen. He olivat järvellä kalastamassa heittoverkoilla, koska kalastus oli heidän ammattinsa. Jeesus sanoi heille: ”Tulkaa minun mukaani, niin teen teistä ihmisten kalastajia.” He jättivät saman tien verkkonsa ja lähtivät seuraamaan Jeesusta.
Jonkin matkaa kuljettuaan Jeesus näki Sebedeuksen pojat Jaakobin ja Johanneksen. He olivat veneessä ja kunnostivat verkkojaan. Jeesus kutsui heidät heti mukaansa, ja he seurasivat häntä. Isänsä Sebedeuksen ja tämän palkkalaiset he jättivät veneeseen. (Mark. 1:14–20)

  • Istun paikallani. Jeesus kävelee minua kohti. Mitä asiaa hänellä on? Miten hän lähestyy minua?
  • Olen kohdannut Jeesuksen aiemminkin. Millä tavalla hän on minua kutsunut?
  • Kutsuuko hän minua nyt? Millä tavoin? Mihin? Mitä vastaan? Mitä teen?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
”Osoita minulle tie ja tee minut halukkaaksi sitä vaeltamaan. On onnetonta vitkastella, on vaarallista jatkaa matkaa; vastaa siis kaipaukseeni ja osoita tie. Tulen luoksesi kuin sairas tulee lääkärin luo. Oi Herra, anna sydämelleni rauha.” (Pyhän Birgitan rukouksesta)