06.01.2023

"Kuuntele Tässä olen -harjoitus 06.01.2023."
TÄSSÄ
Jumala, sinä et ole hukassa itseltäsi. Olenko minä? Sinä tiedät, missä minä menen ja mitä minulle kuuluu. Sinä olet tässä.
– – –
Näytä sinä minulle tie ja anna, mitä kulkiessani tarvitsen.

SANA
Kun Jeesus oli syntynyt Juudean Betlehemissä kuningas Herodes Suuren aikana, Jerusalemiin saapui idästä tietäjiä, jotka tulkitsivat ennusmerkkejä. ”Missä on se juutalaisten kuningas, joka on juuri syntynyt?” he kysyivät. ”Me näimme idässä hänen tähtensä ja tulimme osoittamaan hänelle kunnioitusta.” Tämän kuullessaan kuningas Herodes järkyttyi, ja koko Jerusalem alkoi kohista. Herodes kutsui koolle kaikki ylipapit ja oppineet ja kysyi heiltä, missä Kristus syntyisi. ”Juudean Betlehemissä”, he vastasivat. ”Profeetan kirjassa näet sanotaan:
’Sinä, Juudan Betlehem,
et suinkaan ole vähäisin heimosi johtajista.
Sinusta syntyy hallitsija,
joka paimentaa kansaani Israelia.’”
Silloin Herodes kutsui tietäjät salaa luokseen ja kyseli heiltä tarkasti, milloin tähti oli ilmestynyt. Hän lähetti heidät Betlehemiin ja sanoi: ”Menkää sinne ja ottakaa perusteellisesti selvää tästä lapsesta. Ilmoittakaa minulle, kun löydätte hänet, niin että minäkin voin tulla osoittamaan hänelle kunnioitustani.” Kuninkaan sanat kuultuaan tietäjät lähtivät matkaan. He huomasivat taivaalla saman tähden, jonka olivat nähneet idässä. Tähti johdatti heitä ja pysähtyi sen paikan ylle, missä lapsi oli. Tähden nähdessään tietäjät olivat riemuissaan. He menivät taloon, näkivät lapsen ja hänen äitinsä Marian ja heittäytyivät maahan osoittaakseen kunnioitustaan. Sitten he avasivat aarrearkkunsa ja antoivat lapselle lahjaksi kultaa, suitsuketta ja mirhaa, kallista voidetta.
Tietäjät saivat unessa Jumalalta kehotuksen olla palaamatta Herodeksen luokse. Niinpä he menivät toista kautta takaisin omaan maahansa. (Matt. 2:1–12)

  • Eläydyn tietäjien seuraan. Resonoiko jokin heidän matkanteossaan oman etsintäni ja henkisen ja hengellisen matkantekoni kanssa? Mikä ja miten?
  • Mikä sai tietäjät pysymään suunnitelmassaan? Mikä minut saa pysymään omassa etsinnässäni, mikä johdattaa minua tästä eteenpäin?
  • Miten tietäjät suhtautuivat Herodekseen? Miten minä suhtaudun niihin, jotka eivät jaa sisimpiä kiinnostukseni kohteita?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Sinun seurassasi, Jeesus, minulla on rauha, mutta olen silti myös levoton. Levottomuus pitää minut liikkeellä, ja sinun rauhasi on oikeaa suuntaa osoittava tähti.

Raamatunteksti(t)