31.12.2022

"Kuuntele Tässä olen -harjoitus 31.12.2022."
TÄSSÄ
Olen edessäsi. Sinä tiedät, miten päättyvä vuoteni sujui. Sinähän tunnet tulevankin. Löydän menneestä paljon kiitoksen aiheita mutta myös harmittavia ja kaduttavia asioita. Sinä tunnet ne.
– – –
Olet nähnyt minut ja armahtanut. Siksi uskallan etsiä edessäsi avoimuutta. Paranna ja puhdista se, mikä sitä vaatii. Vahvista sitä, mikä on hyvää, nyt tässäkin hetkessä.

SANA
Fariseukset ja saddukeukset tulivat Jeesuksen puheille ja haastoivat hänet näyttämään heille merkin taivaasta, mutta Jeesus vastasi: ”Illalla te ennustatte kaunista säätä, koska taivas punertaa. Aamulla ennustatte myrskyä, koska taivas ruskottaa synkästi. Sään merkkejä te kyllä osaatte tulkita, mutta ette aikojen merkkejä. Paha ja uskoton sukupolvi etsii merkkiä, mutta sille annetaan vain samanlainen merkki kuin Joona oli.” Jeesus jätti heidät siihen ja lähti pois. (Matt. 16:1–4)

  • Millaisia merkkejä Jumalan läsnäolosta näen omassa elämässäni, luonnossa, historiassa?
  • Vuosi on lopuillaan. Onko jokin hyvä päässyt minussa kasvamaan? Entä löydänkö itsessäni jonkin vähemmän imartelevan piirteen, jota en ole saanut kitketyksi tänä(kään) vuonna?
  • Katselen itseäni Jumalan edessä hänen katseellaan ja annan hänen hoitaa minua ja rohkaista minua eteenpäin.

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Kaikki aikani on edessäsi ja tiedossasi, Jumala. Miten saisin vahvistettua hyvää kasvua itsessäni? Vai onkohan hyvän kasvun tuottaminen sittenkin sinun tehtäväsi. Anna minulle avoimuutta sinun avullesi tänään ja alkavana vuonna.