30.12.2022

”Kuuntele Tässä olen -harjoitus 30.12.2022."
TÄSSÄ
Sinun henkesi rukoilee minussa ”sanattomin huokauksin” (Room. 8:26). Se on hyvä juttu.
– – –
Koetan hetken selvittää, mitä minulle oikeasti kuuluu juuri nyt. Auta siinä minua. Tällaisena tulen eteesi.

SANA
Temppelissä oli myös Hanna, joka oli profeetta. Hän oli Asserin heimoon kuuluvan Penuelin tytär, ja hän oli jo vanha. Hän oli ollut ensin seitsemän vuotta naimisissa ja sen jälkeen leski 84 vuoden ikäänsä asti. Hanna ei poistunut koskaan temppelistä vaan palveli Jumalaa yötä päivää paastoten ja rukoillen. Hän tuli juuri silloin paikalle, ylisti Jumalaa ja puhui lapsesta kaikille, jotka odottivat Jerusalemin vapautusta.
Kun kaikki oli hoidettu Herran lain mukaisesti, Joosef ja Maria palasivat Galileaan ja kotikaupunkiinsa Nasaretiin. Lapsi kasvoi ja vahvistui. Viisaus täytti hänet, ja hän oli Herran suosiossa. (Luuk. 2:36–40)

  • Kuvittelen olevani Marian, Joosefin ja heidän vauvansa seurassa temppelissä, kun tuntematon nainen alkaa puhua pariskunnan lapsesta. Miten Joosef ja Maria näyttävät kokevan sen? Mitä heidän ruumiinkielensä kertoo heidän kokemisestaan? Miten minä koen tilanteen? Kerron sen Jumalalle.
  • Luukkaan evankeliumin kirjoittaja näyttää tuntevan Hannan taustan ja historian yllättävän hyvin. Kenet Jumalan oman minä tunnen, ja mitä hänen piirrettään tai elämänvaihettaan erityisesti muistelen?
  • Jos minulle tulisi mahdollisuus puhua Jeesuksesta jollekulle tai joillekuille, mitä haluaisin sanoa?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
”Hanna ei poistunut koskaan temppelistä vaan palveli Jumalaa yötä päivää paastoten ja rukoillen.” Miten minun koko elämäni voisi olla Jumalan palvelusta? Miten tänään?