28.12.2022

" Kuuntele Tässä olen -harjoitus 28.12.2022."
TÄSSÄ
”Lakatkaa te huolehtimasta! Tietäkää, että minä olen Jumala.” (Ps. 46:10)
– – –
Näet mistä kaikesta huolehdin ja murehdin. Tämän keskeltä tulen luoksesi. Panen muut asiani hetkeksi syrjään – sinähän tunnet ne – ja koetan keskittyä sinuun, Jumala.

SANA
Tietäjien mentyä Herran enkeli ilmestyi Joosefille unessa ja sanoi: ”Nouse, ota lapsi ja hänen äitinsä ja pakene Egyptiin. Pysy siellä, kunnes ilmoitan toisin, sillä Herodes etsii lasta tappaakseen hänet.” Joosef nousi keskellä yötä, otti mukaansa lapsen ja hänen äitinsä ja lähti Egyptiin. He viipyivät siellä Herodeksen kuolemaan asti. Näin toteutui se, minkä Herra oli ilmoittanut profeetan kautta: ”Egyptistä minä kutsuin poikani.”
Herodes huomasi, että tietäjät olivat pitäneet häntä pilkkanaan. Hän raivostui ja lähetti miehensä tappamaan kaikki kaksivuotiaat ja sitä nuoremmat pojat Betlehemin alueelta. Ikäraja perustui siihen, mitä hän oli saanut selville tietäjiltä. Näin toteutuivat profeetta Jeremian sanat:
”Ramasta kuuluu huuto,
itku ja kova valitus.
Raakel itkee lapsiaan
eikä kuuntele lohdutusta,
sillä heitä ei enää ole.”
Kun Herodes oli kuollut, Herran enkeli ilmestyi Joosefille unessa Egyptissä ja sanoi: ”Nouse, ota lapsi ja hänen äitinsä ja mene Israelin maahan. Ne, jotka halusivat tappaa lapsen, ovat kuolleet.”
Joosef nousi, otti lapsen ja hänen äitinsä ja lähti Israelin maahan. (Matt. 2:13–21)

  • Millä tavalla Jumala yleensä puhuttelee minua? Miten minä kuulen Jumalan äänen?
  • Minkä minulle merkittävän unen muistan? Miten se on vaikuttanut, jos mitenkään, valintoihini, ajatuksiini tai asenteisiini?
  • Miten valmis olen vastaanottamaan jotakin aivan uutta, ylittämään turvallisuus- ja mukavuusalueeni rajat? Mitä ”uusi” voisi olla?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Edessäni on tuntematon tie. Asiat eivät ehkä sujukaan niin kuin olen niitä ennakoinut. Ole sinä minulle tie ja vankka pohja jalkojeni alla.