27.12.2022

"Kuuntele Tässä olen -harjoitus 27.12.2022."
TÄSSÄ
Olen yksin edessäsi, mutta samalla edessäsi ovat kaikki minulle rakkaat ja tärkeät ihmiset. Sinä tunnet minut ja meidät, ja myös heidät, joihin minulla ei ole suhdetta eikä kontaktia. Kaikista maailman ihmisistä juuri minä olen tässä nyt.
– – –
Sinä rakastat kaikkia. Koetan nyt ottaa rakkauttasi vastaan omalle kohdalleni.

SANA
Sitten Jeesus sanoi [Pietarille]: ”Seuraa minua!” Pietari kääntyi ja näki, että häntä seurasi se oppilas, jota Jeesus rakasti eniten. Hän oli sama oppilas, joka aterialla nojautui Jeesuksen rintaa vasten ja pyysi tätä paljastamaan ilmiantajansa. Hänet nähtyään Pietari kysyi Jeesukselta: ”Mutta entä hän?” Jeesus sanoi: ”Mitä se sinulle kuuluu, vaikka tahtoisin hänen pysyvän täällä paluuseeni asti? Seuraa sinä minua.”
Tästä veljet saivat sen käsityksen, ettei tuo oppilas kuolisi. Mutta ei Jeesus sanonut, ettei oppilas kuolisi. Hän sanoi: ”Mitä se sinulle kuuluu, vaikka tahtoisin hänen pysyvän täällä paluuseeni asti?”
Tämä oppilas on se, joka on todistanut näistä tapahtumista ja kirjoittanut niistä. Tiedämme, että hänen todistuksensa on luotettava. (Joh. 21:19–24)

  • Miksi toinen oppilas mahtoi seurata Pietaria? Mitä Pietarin ja tämän oppilaan suhteesta kertoo kysymys: ”Mutta entä hän?”
  • Mietin hetken, kenestä tai keistä toisista haluaisin kysyä Jeesukselta: ”Mutta entä hän?”
  • Jeesuksen vastaus Pietarin kysymykseen vaikuttaa ensikuulemalta tylyltä: ”Mitä se sinulle kuuluu?” Miten minä koen Jeesuksen vastauksen? Mitä arvelen Pietarin mielessä liikkuneen kuvatun keskustelun aikana ja sen jälkeen? Näenkö hänen ilmeensä?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Vanha sanonta toteaa, että vertailu on suorin tie helvettiin. Sille tielle ei siis kannata astua, eikä sillä vaeltaa. En saa vastausta kysymykseeni ”Mutta entä hän?” Kuulen sen sijaan kehotuksen: ”Seuraa sinä minua!”