26.12.2022

”Kuuntele Tässä olen -harjoitus 26.12.2022."
TÄSSÄ
Tiedän, että olen edessäsi, tuntui minusta siltä tai ei. Perkaan nyt ajatuksistani, niin paljon kuin pystyn, sitä, mikä estää minua hakeutumasta luoksesi.
– – –
Anna minun olla avoin kuulemaan, mitä haluat minulle sanoa. Hengitän sisään ja ulos, olen tässä ja odotan.

SANA
Jeesus sanoi: ”Minä lähetän teidät kuin lampaat susien keskelle. Olkaa siis ovelia kuin käärmeet ja viattomia kuin kyyhkyset. Varokaa ihmisiä, koska he ilmiantavat teidät viranomaisille ja ruoskivat teitä synagogissaan. Teidät viedään vallanpitäjien ja kuninkaiden eteen minun takiani, todistukseksi heille ja kaikille kansoille. Älkää kuitenkaan huolehtiko siitä, mitä sanoisitte, kun teidät ilmiannetaan. Teille annetaan sanat suuhun, kun hetki koittaa. Te ette näet ole itse äänessä, vaan teissä puhuu Isänne Henki.
Veli antaa tappaa veljensä ja isä lapsensa. Lapset nousevat vanhempiaan vastaan ja tappavat heidät. Kaikki vihaavat teitä minun vuokseni. Mutta jos kestätte loppuun asti, pelastutte.” (Matt. 10:16–22)

  • Tekstin viestin voi pelkistää yhdeksi lauseeksi: oppilailla tulee olemaan sama kohtalo kuin heidän Herrallaan. Mitä tästä ajattelen?
  • Olenko joskus joutunut kärsimään siksi, että olen tunnustautunut Jeesuksen ystäväksi? Miten siitä selvisin?
  • Mihin asioihin koen tarvitsevani Jeesuksen oppilaana rohkeutta? Mikä minua pelottaa? Mikä rohkaisee?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Anna minulle sitä kestävyyttä, mitä tänään tarvitsen.