21.12.2022

"Kuuntele Tässä olen -harjoitus 21.12.2022."
TÄSSÄ
Jumala, sinun kuvasi maailmasta, koko luomakunnasta ja minun olemassaolostani siinä, on valtavasti laajempi kuin omani. Ja varmaan muutenkin ihan toisenlainen.
– – –
Haluan opetella kuuntelemaan sinun ajatuksiasi ja sinun suunnitelmiasi ja löytämään paikkani niiden toteutumisessa.

SANA
Näiden tapausten jälkeen oli eräs juutalaisten juhla, ja Jeesus lähti Jerusalemiin. Jerusalemin Lammasportin luona on allas, jonka hepreankielinen nimi on Betsata. Sitä reunustaa viisi pylväskäytävää. Niissä makasi joukoittain sairaita, kuten sokeita, rampoja ja halvaantuneita.
Joukossa oli mies, joka oli sairastanut 38 vuoden ajan. Jeesus näki hänet makaamassa ja tiesi hänen sairastaneen jo kauan. ”Tahdotko tulla terveeksi?” Jeesus sanoi, ja sairas vastasi: ”Herra, minulla ei ole ketään auttamassa minua altaaseen, kun vesi alkaa kuohua. Aina kun yritän mennä sinne, joku muu ehtii ensin.” Jeesus sanoi: ”Nouse, ota makuualustasi ja kävele.” Mies parani heti. Hän käveli ja kantoi alustaa mukanaan. (Joh. 5:1–9)

  • Millaiseksi kertomuksessa mainitun sairaan elämä oli mahtanut muotoutua? Missä määrin hän oli kokonaan luopunut toivosta? Oliko hänellä oikeasti vielä toivoa? Oliko miehellä enää uskoa, että hän voisi parantua?
  • Katselen tapahtumaa mielikuvitukseni avulla. Mitä tunteita ja ajatuksia nousee mieleeni seuratessani tapahtumia?
  • Jeesus kysyy minulta, tahdonko tulla terveeksi. Mitä vastaan? Mitä terveeksi tuleminen minun elämässäni tarkoittaa?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
”Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.” (Jer. 29:11.) Minullekin.