18.12.2022

"Kuuntele Tässä olen -harjoitus 18.12.2022."
TÄSSÄ
Sinä, joka pidät minusta huolen tänään, pidät minusta huolen myös huomenna ja kaikkina elämäni päivinä.
– – –
Sinä tiedät, missä olen, miten voin, mitä haluan ja mitä kaipaan. Asetun tähän ja kuuntelen.

SANA
Jeesus Kristus syntyi näin: Maria, Jeesuksen äiti, oli luvattu vaimoksi Joosefille. Ennen kuin he ehtivät olla yhdessä, Marian huomattiin olevan raskaana Pyhästä Hengestä. Joosef oli oikeamielinen mies, eikä hän tahtonut häpäistä Mariaa vaan päätti purkaa kihlauksen kaikessa hiljaisuudessa.
Kun Joosef suunnitteli tätä, hänelle ilmestyi unessa Herran enkeli, joka sanoi: ”Joosef, Daavidin poika. Älä pelkää ottaa Mariaa vaimoksesi. Se, mikä hänessä on saanut alkunsa, on peräisin Pyhästä Hengestä. Maria synnyttää pojan, ja sinun on annettava pojalle nimeksi Jeesus. Hän näet pelastaa kansansa sen synneistä.”
Tämä tapahtui, jotta profeetan välittämä Herran ilmoitus toteutuisi:
”Neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan,
jolle annetaan nimeksi Immanuel.”
Immanuel tarkoittaa: Jumala on kanssamme.
Unesta herättyään Joosef teki niin kuin enkeli oli käskenyt ja otti Marian vaimokseen. Hän ei kuitenkaan maannut vaimonsa kanssa, ennen kuin tämä oli synnyttänyt pojan. Joosef antoi pojalle nimen Jeesus. (Matt. 1:18–24)

  • Miten itse olisin toiminut siinä ristiriitaisessa tilanteessa, johon Joosef oli joutunut?
  • Mitä ajattelen unissa saaduista viesteistä? Voiko niihin luottaa? Millaisia kokemuksia minulla (ehkä) on unista, jotka ovat ohjanneet elämääni?
  • Tunnistan tekstiä lukiessani mieleeni nousseet tunteet ja ajatukset ja kerron ne Jumalalle. Olen hänen edessään. Viivyn siinä. Vilahtiko jossakin minua koskettava armo?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Joosef teki niin kuin häntä oli kehotettu tekemään. Kerro, Jumala, minullekin, mitä haluat minun tekevän, ja auta minua tekemään tahtosi mukaan.