14.12.2022

"Kuuntele Tässä olen -harjoitus 14.12.2022.

TÄSSÄ
Tunnet tämän hetken paineeni ja ajatukseni, kaiken mitä mielessäni liikkuu. Sisäisen myllerrykseni keskeltä etsin sinulta tulevaa valoa, valon sädettä pilvien raosta.
– – –
Valaise sinä, Jumala, ajatuksiani ja ohjaa rukoustani. Hoida minua.

SANA
Niinpä me vahvistamme entisestään profeettojen sanomaa. Tekin teette hyvin, jos käännätte katseenne siihen kuin pimeässä loistavaan lyhtyyn, kunnes päivä koittaa ja aamutähti nousee sydämessänne. Ennen kaikkea teidän on syytä tietää, ettei mitään pyhien kirjoitusten profetiaa voi tulkita omin päin. Ei yhtäkään profetiaa ole annettu meille ihmisten tahdosta, vaan Pyhän Hengen johdattamat ihmiset ovat puhuneet sen, minkä ovat Jumalalta saaneet. (2. Piet. 1:19–21)

  • Miten Toisen Pietarin kirjeen kirjoittaja suhtautuu Vanhan testamentin profeettojen sanomaan? Miten hän asemoi itsensä suhteessa Vanhan testamentin profeettoihin? Millainen on oma suhteeni heihin?
  • Tunnistanko henkilöhistoriastani prosessin, jossa jokin minulle esitetty asia (pimeässä loistava lyhty) onkin jossakin vaiheessa tullut sisäiseksi innoituksen ja voiman lähteeksi (omasta sydämestäni nousevaksi aamutähdeksi), valoksi, josta en luovu?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Anna minun tänään kulkea sinun valossasi, Jumala.