11.12.2022

Kuuntele Tässä olen -harjoitus 11.12.2022
TÄSSÄ

Tunnistan mieleeni nousevat ajatukset ja panen ne, yhden kerrallaan, syrjään, ensin tämän ja sitten tuon. Muistutan itseäni siitä, että Jumala tietää sisäisen tilani. Hän ei tuomitse. Hän näkee minut, on tässä, ja minä hänen edessään.

– – –

Puhu, palvelijasi kuulee.

SANA

”Vakuutan teille, että kukaan ihmisistä ei ole ollut suurempi kuin Johannes Kastaja. Silti taivaiden valtakunnassa vähäisinkin on suurempi kuin hän. Johannes Kastajan päivistä saakka taivaiden valtakunta on tehnyt tuloaan voimalla, ja se on otettu haltuun vaikka väkisin. Johannekseen asti laissa ja kaikissa profeettojen kirjoissa oli ennustuksia tulevasta. Hyväksyttekö sen, että hän on Elia, jonka oli määrä tulla? Kuunnelkaa, jos teillä on korvat!

Mihin vertaisin tätä sukupolvea? Se on kuin torilla istuvat lapset, jotka huutelevat toisilleen:

’Me soitimme teille huilua,

mutta te ette tanssineet ilosta.

Me lauloimme valituslauluja,

mutta te ette halunneet surra.’

Kun Johannes saapui, hän ei syönyt eikä juonut, ja ihmiset sanoivat: ’Hänessä on demoni.’ Nyt Ihmisen Poika syö ja juo, ja ihmiset sanovat: ’Katsokaa, mikä mässäilijä ja juoppo, tullimiesten ja syntisten ystävä!’ Viisaus osoittaa teoillaan olevansa viisautta.” (Matt. 11:11–19)

  • Mitä ja minkälaista aikakauden muutosta teksti kuvaa?
  • Elämmekö me nyt jonkinlaista kulttuurista aikakauden muutosta? Minkälaista? Mikä on jäämässä taakse, mikä näyttää murtautuvan esiin?
  • Onko minun elämässäni paraikaa jokin murrosaika? Mitä on nousemassa esiin? Mitä haluaisin nousevan?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Jumala, anna sanasi laskeutua ymmärryksestäni, päästäni, sydämeeni, anna sen tulla minulle elämää muuttavaksi voimaksi.