06.12.2022

Listen to "Tässä olen -harjoitus 6.12.2022" on Spreaker.
TÄSSÄ
”Pelkästä armosta hän on antanut uskon ja pelastanut teidät. Ette voineet itse pelastaa itseänne, pelastus on Jumalan lahja. Se ei perustu tekoihin, jottei kukaan voisi rehennellä.” (Ef. 2:8–9)
– – –
Nyt en halua tarkkailla omia suorituksiani, en menneitä, en tämänhetkisiä enkä tulevia. Rentoutan hartiani, hengitän syvään, antaudun tälle hetkelle ja sinulle siinä.
SANA
”Älkää luulko, että olen tullut mitätöimään lain ja profeettojen kirjoitukset. En ole tullut mitätöimään niitä vaan toteuttamaan ne. Minä vakuutan teille: Laista ei katoa pieninkään kirjain tai pilkku, ennen kuin kaikki on tapahtunut ja taivas ja maa katoavat. Joka mitätöi edes pienimmän käskyn ihmisiä opettaessaan, tulee olemaan pienin taivaiden valtakunnassa. Mutta joka toiminnassaan ja opetuksessaan ottaa huomioon pienetkin asiat, tulee olemaan suuri taivaiden valtakunnassa. Minä sanon teille, että jos ette ole paljon oikeamielisempiä kuin oppineet ja fariseukset, ette taatusti pääse taivaiden valtakuntaan.” (Matt. 5:17–20)

  • Miksi Jeesuksen oli tärkeää kertoa oppilaille, että hän ei ollut tullut mitätöimään lakia ja profeettojen kirjoituksia vaan toteuttamaan ne? Miksi minun on tärkeä tietää se?
  • Mikä on minulle oikeaa vapautta? Mihin Vapahtaja haluaisi vapauttaa minut?

TÄSTÄ ETEENPÄIN
Kysyn itseltäni, mihin asioihin liittyen kaipaan vapautta tänään. Kerron sen Kristukselle, hän on tässä aivan lähellä. Mitä hän vastaa?