04.12.2022 Toinen adventtisunnuntai

Listen to "Tässä olen -harjoitus 4.12.2022" on Spreaker.
TÄSSÄ

Hengitän rauhallisesti muutaman kerran sisään ja ulos, korjaan hieman ryhtiäni. Käytän hetken aikaa löytääkseni olotilan, jossa olen samaan aikaan sekä valpas että levossa.
– – –
Ja nyt kuuntelen sinua, Jumala.

SANA

”Pitäkää vyönne kiinni ja lamppunne palamassa. Olkaa niin kuin palvelijat, jotka odottavat isäntäänsä kotiin häistä ollakseen valmiina avaamaan, kun hän koputtaa oveen. Onnellisia ovat nämä palvelijat, jotka isäntä palatessaan näkee valvomassa. Minä vakuutan teille, että hän sitoo vaatteensa vyöllä, kutsuu heidät pöytään ja jää itse palvelemaan heitä. He ovat onnellisia, jos isäntä tulee ennen keskiyötä tai sen jälkeen ja näkee heidän valvovan.

Jos isäntä tietäisi, milloin varas tulee, hän ei antaisi tämän murtautua taloonsa. Ymmärrätte varmaan tämän. Valmistautukaa tekin, koska ette arvaa, millä hetkellä Ihmisen Poika palaa.” (Luuk. 12:35–40)

    • Millä tavoin etukäteisvalmisteluni muuttuvat sen mukaan, mikä on suhteeni odottamaani vierailijaan? Entä miten valmistaudun kohtaamaan Jeesuksen?
    • Missä elämäntilanteessa olen kokenut, että Jeesus on tervetullut elämääni, milloin hän taas on tuntunut pikemminkin murtovarkaalta?
    • Mitä valvominen minulle tarkoittaa?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Jumala, ohjaa minua kiinnittämään huomioni asioihin, jotka juuri nyt ovat oleellisia.